Braconieri prinşi în flagrant de către poliţişti pe barajul de pe Jiu din zona Turceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele capturat de braconieri a fost eliberat
Peştele capturat de braconieri a fost eliberat

Patru braconieri au fost prinşi de poliţişti din Turceni în timp ce prindeau peşte în barajul de pe râul Jiu din zona Plopşoru - Turceni.

Aceştia foloseau două plase monofilament tip setcă şi bărci pneumatice. La vederea organelor de poliţie, aceştia au fugit într-o zona cu vegetaţie deasă, abandonând atât bărcile cât şi plasele tip setcă.

„În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele în cauză, respectiv, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 62 de ani, din comuna Plopşoru, oraşul Turceni şi municipiul Târgu Jiu, iar în prezenţa paznicului de vânătoare, au fost  scoase din râul Jiu cele doua plase monofilament, care conţineau mai multe specii de peşti.

S-a procedat la identificarea plaselor monofilament, stabilindu-se că acestea au o lungime  de 50 m fiecare, o lăţime de 2,5 m  şi dimensiunea ochiului de plasă  de 7,5 x 7,5 cm, în care se află cantitatea de 25 kg  peşte de  diferite specii ( 4 kg ştiucă, 16.5 kg caras, 4.5 kg crap).

De asemenea, la faţa locului a fost identificate şi cele doua bărci şi un minciog.

Cantitatea de 25 kg  peşte identificată în plase a fost predată paznicului de vânătoare, care a eliberat peştele în habitaclul său natural, iar uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite