Suspect de braconaj, urmărit prin pădure de către poliţişti. A aruncat arma de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma de vânătoare a fost confiscată                                                                          FOTO: Poliţie
Arma de vânătoare a fost confiscată                                                                          FOTO: Poliţie

Poliţşişti au urmărit prin pădure un suspect de braconaj, care, la un moment dat, a aruncat din maşină o armă de vânătoare.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari s-au sesizat cu privire la faptul că, un autoturism de teren, la vederea organelor de poliţie a demarat în viteză pe o uliţă din comuna Negomir.

„Întrucât nu a oprit la semnalul de regulamentar efectuat de poliţişti, s-a procedat la urmărirea autovehiculului cu mijloacele speciale de avertizare, luminoase si sonore, acesta pătrunzând pe DJ 674 B Negomir, moment în care, la trecerea peste un pod, din partea dreapta a autoturismului, poliţiştii au observat că ar fi fost aruncată o arma de vânătoare, iar autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat.

S-a constituit echipa operativa la nivelul IPJ GORJ, care a efectuat cercetarea la fata locului, iar în şanţul fluvial aferent Văii Artanului, a fost identificata arma de vânătoare cu ţeava ghintuita, calibrul 7 x 64 şi 4 cartuşe de vânătoare cu glonţ, calibrul aferent, prevăzută cu lunetă si lanternă.

În continuarea cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizata pentru a purta si folosi arme letale de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor si muniţiilor si braconaj, iar arma de vânătoare şi cele 4 cartuşe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de bărbat, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID–19“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite