Cea mai lungă pârtie de schi artificială, deschisă în Gorj. Se poate schia în toate anotimpurile VIDEO

0
Publicat:

Cea mai lungă pârtie de schi artificială din țară va fi deschisă într-o comună din județul Gorj, Arcani, aflată la aproximativ 20 kilometri de municipiul Târgu Jiu.

Pârtia artificială de schi va avea o lungime de 350 de metri Foto: Gabriel Ardeleanu
Pârtia artificială de schi va avea o lungime de 350 de metri Foto: Gabriel Ardeleanu

Pârtia va avea o lungime de 350 de metri și putea fi folosită indiferent de anotimp. Investiția aparține unei firme din județul Gorj, care deține o zonă de agrement, care constă din mai multe ștranduri și locuri de cazare.

Gabriel Ardeleanu, investitorul, spune că valoarea proiectului se ridică la două milioane de euro. Pârtia va fi montată de o firmă specializată din Italia și va fi deschisă, cel mai târziu, la începutul lunii septembrie.

Pe data de 6 iunie va veni compania italiană ca să o monteze, iar până atunci trebuie să finalizez terasamentul. Scopul meu este ca pârtia să fie funcțională la data de 1 septembrie. Îmi doresc să prind și perioada de vară, ca oamenii care vin la ștrand să se poată bucura și de această pârtie, dacă doresc.

Va fi cea mai lungă pârtie de schi de acest fel din țară“, a spus Gabriel Ardeleanu, antreprenor.

Investiția se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Cum se schiază

Se schiază în același fel ca pe o pârtie normală cu zăpadă, spune investitorul. Avantajul îl reprezintă faptul că se poate schia indiferent de vreme.

„Este același echipament care se folosește și pe pârtiile de schi propriu-zise. Schiurile nu necesită o modificare, Suprafața este sintetică care imită peste 90% din coeficientul de frecare al zăpezii. Se pune acest covor peste iarbă și se alunecă pe acesta. Nu contează dacă afara sunt 40 de grade Celsius sau minus 40 de grade Celsius. Se schiază la fel. Este ca o pârtie normală. Se folosește o soluție de alunecare a schiurilor. Dacă va ninge, va fi cu atât mai bine“, a precizat Gabriel Ardeleanu.

Potrivit acestuia, pe lângă pârtia de schi propriu-zisă, mai există și trei piste de tubing.

Vrea să înființeze o școală de schi

Aproximativ 20 de persoane vor fi angajate la pârtia de schi artificială. Investitorul spune că vrea să înființeze chiar o școală de schi pentru elevi.

Ne dorim să facem o școală de schi. O să mergem prin școli ca să popularizăm oferta noastră și o să facem un parteneriat cu cei de la Rânca. Monitorii vor veni aici în afara perioadei de iarnă“, a precizat investitorul.

De asemenea, investitorul vrea să construiască și un hotel în zona pârtiei de schi, valoarea proiectului fiind de cinci milioane de euro. „Hotelul este prevăzut cu 24 de camere, cu SPA și tot ce este nevoie. Ne dorim să-l realizăm cu fonduri prin Programul de Tranziție Justă“, a adăugat investitorul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite