Cum se schiază în Maramureș. Ce pârtii sunt deschise și cât măsoară stratul de zăpadă

0
Publicat:

Aproape pe „ultima sută de metri” înainte de finalul iernii, pârtiile din Maramureș încep să prindă viață. Sunt condiții de schi la Cavnic și la Borșa, după cum anunță administratorii pârtiilor, după ce două luni din această iarnă au fost deja pierdute în turismul montan.

Telegondola Borșa   FOTO Facebook
Telegondola Borșa FOTO Facebook

Iubitorii sporturilor de iarnă pot deja să se bucure de pasiunea lor, după ce au început să se deschidă pârtiile de schi. La Cavnic, potrivit administratorilor pârtiilor, s-a deschis pârtia Roata 1, unde stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri și sunt condiții bune de schi, chiar dacă pârtia măsoară doar 1 kilometru. Aici urcarea se face cu telescaunul. De asemenea, pârtia Roata 2 este în curs de înzăpezire, tunurile de zăpadă fiind în funcțiune deja de ore bune.

Ca noutate, începând din acest sezon, pe pârtia Roata 2 se va putea urca cu telescaunul, îndată ce stratul de zăpadă va fi suficient pentru schi.

Administratorii anunță că la acest sfârșit de săptămâna va fi funcțională doar pârtia Roata 1 cu telescaun, dar după data de 30 ianuarie vor fi deschise noi pârtii la Cavnic.

Cursuri de schi sau snowboard

Tot aici funcționează școala de schi și snowboard, care este deschisă zilnic. O lecție privată pentru o persoană costă 150 de lei pe ședință, iar dacă sunt două persoane, prețul este de 95 de lei de persoană, pe ședință. Pentru un grup de trei persoane, prețul este de 80 de lei, iar pentru grup de 4-5 persoane, 70 de lei de persoană, pe ședință

Localitatea Cavnic este situată la 30 de kilometri de Baia Mare și se ajunge pe la Baia Sprie, pe DJ 184. Din Baia Mare se poate ajunge la pârtiile Cavnic pe drumul naţional DN18 până în Baia Sprie, apoi pe drumul judeţean ce leagă Baia Sprie de Cavnic, traversând satele Șișești, Dănești și Șurdești.

De asemenea, în Borșa este deschisă pârtia de schi, însă doar în partea superioară, unde stratul de zăpadă măsoară suficient pentru a oferi condiții optime. De asemenea, aici funcționează o telegondolă dată în funcțiune relativ recent. Noua telegondolă parcurge o distanță de 2,6 km și leagă Complexul Turistic Borșa de pârtia de schi olimpică cea veche. Telegondola funcționează cu o capacitatea de transport de 1.800 de persoane pe o oră.

La Borșa se ajunge de la Baia Mare spre Sighetu Marmație pe DN 18, iar apoi pe Valea Vișeului, tot pe DN 18, la circa 150 de kilometri de Baia Mare.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite