Bucurie imensă pentru cabanierii de la Rânca. A nins şi turiştii sunt aşteptaţi în staţiunea din Munţii Parâng VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un strat consistent de zăpadă s-a aşternut peste zona Rânca Foto: facebook.com/constantin.panescu
Un strat consistent de zăpadă s-a aşternut peste zona Rânca Foto: facebook.com/constantin.panescu

Turiştii sunt aşteptaţi să îşi petreacă vacanţa de 1 Decembrie în staţiunea Rânca, din Munţii Parâng, care se află pe Transalpina, la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri, deorece a nins vineri.

Proprietarii de spaţii de cazare sunt bucuroşi deoarece se aşteaptă ca turiştii să vină în număr mare în zona montană. Aceştia îşi pregătesc săniuţele, iar administratorii pârtiilor se gândesc la începerea amenajărilor pentru începerea sezonului. 

„La Rânca ninge ca în poveşti în această dimineaţă de sâmbătă, 27 noiembrie. S-a aşternut omătul pe pârtii, ăe străzio, păe clădiri şi sperăm că dimineaţa se poate chiar schia dacă se continuă aşa“, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni din zona Rânca şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor. 

De asemenea, lucrătorii de la Secţia Drumurilor Naţionale Târgu Jiu au acţionat cu şase utilaje pentru de deszăpezi Transalpina. 

Tarifele la cazare nu vor fi majorate 

Tarifele la cazare vor rămâne neschimbate - promit proprietarii de unităţi turistice. 

„Vor fi cuprinse între 150 şi 200 de lei la camera dublă. Din 2018 nu am umblat deloc la preţurile de la preparatele pe care le oferim turiştilor în restaurant“, a menţionat Constantin Pănescu.

Cea mai solicitată perioadă este cea de după Revelion. 

„Cea mai aglomerată perioadă este între 2 şi 9 ianuarie. Nu mai avem aproape niciun loc liber. Mai avem solicitări cam pentru jumătate din spaţiile de cazare pentru perioada de Crăciun, trei-patru zile, între Crăciun şi Revelion mai sunt solicitări, dar sunt mai puţine de Revelion“, a precizat Constantin Pănescu. 

Acesta a precizat că pentru sărbătorile de iarnă sunt pachete de trei şi patru nopţi: „Tariful de sărbătorile de iarnă este de 300 de lei de persoană în care intră cazarea, mic dejun, masa festivă şi zilnic, parte din masa festivă. Sunt pachete de trei şi patru nopţi“

VIDEO

Vă recomandăm să citiţi şi

Legătura între Oltenia şi Ardeal. Podul cu arc se ridică în Defileul Jiului VIDEO

Medic chirurg trimis în judecată pentru 17 fapte de luare de mită. Se ruga zilnic la Dumnezeu să nu fie prins: „Doamne, fereşte-mă de boală şi de procurori“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite