Medic chirurg trimis în judecată pentru 17 fapte de luare de mită. Se ruga zilnic la Dumnezeu să nu fie prins: „Doamne, fereşte-mă de boală şi de procurori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Gheorghe Neaţă se află în arest la domiciliu
Medicul Gheorghe Neaţă se află în arest la domiciliu

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu , a fost trimis în judecată pentru luare de mită de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Acesta este acuzat de comiterea a 17 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată. Mita a constatat atât în bani, cât şi în produse: cafea, băuturi alcoolice şi altele. 

Gheorghe Neaţă se află în arest la domiciliu. Şpaga primită de medic ar fi fost, conform procurorilor, de peste 17.000 de lei.

Păstra într-un dulap peste 70.000 de lei

Acesta a fost prins în flagrant de către procurori. De asemenea, oamenii legii au efectuat percheziţii atât la cabinetul acestuia din spital, cât şi la domiciliu în urma cărora au fost găsite sume mari de bani. 

„În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

Ce rugăciune rostea zilnic medicul

În acest caz au fost realizate şi înregistrări, care au surprins cum medicul se ruga zilnic la Dumnezeu să-i dea mulţi bani şi să nu fie prins de procurori. 

„Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, banî mulţi, bine lui A ....fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, ...!", au mai transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea tot despre mita oferită de pacienţi,care aveau ca temă banii primaţi  „Subţire de tot. 4, 5.,6.... Aaa. Bun, mă! Buuun Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Supermarket amendat de ISU pentru gardurile care delimitează accesul clienţilor cu certificate verzi

Cadouri speciale oferite medicilor de la spital şi ambulanţă. Copiii care le-au realizat: „Am vrut să le mulţumim“

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite