Au venit încă de la miezul nopții pentru a sta la coadă ca să prindă pachete cu ajutoare alimentare VIDEO

0
Publicat:

Sute de târgujienii cu dizabilități sau aparținători ai acestora au venit la primele ore ale dimineții de luni, 22 mai, la Stadionul Municipal din Târgu Jiu, pentru a intra în posesia ajutoarelor alimentare furnizate de către Uniunea Europeană.

Au fost distribuite 735 de pachete cu diferite produse alimentare către 3.000 de potențiali beneficiari. Ca să fie siguri că prin un pachet, unii oameni au venit la Stadionul Municipal Târgu Jiu, de unde s-au distribuit ajutoarele, chiar la puțin timp după miezul nopții. „E foarte multă lume și pachete puţine. Cred că nu mai prindem. Sunt oameni şi de pe la ora 1 jumătate - 2.0", a spus o femeie aflată la coadă.

Unii dintre cei mai prezenți au mai încercat și altădată să ână acum, dar nu au prins un pachet cu alimente: „De la 6 am venit. Rândul trecut, am stat de la 5, n-am prins. În decembrie, la fel, de la 5, n-am prins. Asta e a treia oară când vin și reușesc să prind", a precizat o altă târgujiancă.

Sute de târgujieni au stat la rând pentru a prinde pachete cu produse alimentare Foto: Alin Ion
Sute de târgujieni au stat la rând pentru a prinde pachete cu produse alimentare Foto: Alin Ion

Centrul a fost deschis cu o oră mai devreme

Ajutoarele au fost distribuite mai întâi mai întâi locuitorilor municipiului Târgu Jiu cu venituri reduse care beneficiază de ajutoare sociale și alocații pentru susținerea familiei. Pachetele care au rămas au fost distribuite acum persoanelor cu handicap.

Centrul de distribuire a pachetelor cu produse alimentare a fost deschis la ora 7.00 dimineața, în loc de 8.00, deoarece la ușă se aflau numeroase persoane care așteptau la rând.

„Ne-au rămas 735. Dumnealor sunt foarte mulţi pe listă. Nu am găsit o altă modalitate prin care să venim în sprijinul dumnealor. Este primul venit, primul servit“, a precizat Elena Crețan, consilier juridic în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite