Zeci de migranţi care se ascundeau într-un TIR încărcat cu alimente, descoperiți la Vama Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au prins, miercuri, 40 de migranţi din Bangladesh şi Nepal care încercau să iasă din ţară ascunşi într-un TIR încărcat cu produse alimentare, şoferul român fiind cercetat penal, relatează Agerpres.

Zeci de migranți, prinși la Vama Nădlac FOTO Arhivă Poliția de Frontieră
Zeci de migranți, prinși la Vama Nădlac FOTO Arhivă Poliția de Frontieră

Şoferul are 26 de ani şi conducea un autotren înmatriculat în ţara noastră, încărcat cu produse alimentare care erau livrate în Franţa.

"În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 40 de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Bangladesh şi Nepal, cu vârste cuprinse între 21 şi 48 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Conform acestuia, şoferul român este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei 40 de străini ascunşi în TIR, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.  

Câți migranți încap ascunși în două TIR-uri. Numărătoarea i-a uimit pe polițiștii de frontieră

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 90 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Șoferii celor două mijloace de transport sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, metal și diverse mărfuri pentru societăți comerciale din Germania și Austria.

Astfel, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 90 de cetăţeni străini, într-un singur TIR fiind descoperite 48 de persoane”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, Nepal și Siria, unii dintre ei fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru persoanele depistate ascunse, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite