A început să se circule pe noul pod peste Jiu, pe drumul naţional care face legătura între Ardeal şi Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au efectuate teste de rezistenţă pe podul din zona Lainici                                       Foto: DRDP Craiova
S-au efectuate teste de rezistenţă pe podul din zona Lainici                                       Foto: DRDP Craiova

A început să se circule pe noul pod peste râul Jiu, din zona Lainici, de pe Drumul Naţional 66, care face legătura între Ardeal şi Oltenia.

Constructorul a efectuat miercuri, 13 iulie, o serie de teste de rezistenţă cu mai multe autocamioane încărcate, care au fost puse pe noul pod, după care circulaţia rutieră a fost mutată pe noul pod, pentru a se lucra la rampa de acces dinspre Bumbeşti Jiu.

„S-au efectuat testele de rezistenţă cu convoi de camioane încărcate. Testele au confirmat faptul că podul rezistă la capacitatea maximă proiectată. Momentan, circulaţia rutieră a fost mutată pe podul nou construit, pentru a se putea efectua lucrări la rampa dinspre Bumbeşti Jiu“, au transmis reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Se circulă cu viteza maximă de 10 km/h

Deocamdată, se circulă în condiţii de şantier, pe un singur sens, cu viteza maximă de 10 km/oră.

„Atenţie, se circulă în regim de şantier pe un sens de mers, dirijat cu semafoare electrice, viteză maximă de 10 km/h, iar restricţia de 30 tone rămâne în vigoare, până la finalizarea lucrărilor la pod. Rugăm participanţii la trafic să manifeste prudenţă în zonele cu lucrări“, au mai transmis reprezentanţii DRDP Craiova.

pod Lainici foto

Foto: DRDP Craiova

Circulaţia pe noul pod se va desfăşura în condiţii normale în luna august.

Constructorul podului este asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L. Contractul are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. A fost semnat în anul 2020, iar lucrările au început în vara anului trecut.

Restricţie de gabarit de 30 de tone

Până acum, se circula pe un pod provizoriu, pe un singur sens, cu limită de tonaj de 30 de tone.

Circulaţia pe vechiul pod a fost oprită în urmă cu aproximativ 15 ani, ca urmare a afectării structurii de rezistenţă din cauza viiturilor. A fost realizat un pod provizoriu, cu un singur sens de mers. Pentru a se elimina restricţiile s-a luat decizia construirii unui nou pod. Acesta are o lungime de 75 de metri şi va fi singurul pod cu arc construit în Oltenia după anul 1989.   

Pe lângă pod, în zona Mănăstirii Lainicii se amenajează o parcare, un zid de sprijin, iar drumul naţional va fi deviat pe un alt traseu pentru a se permite accesul în condiţii de siguranţă sporită la lăcaşul de cult. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Conflict la Campionatul Mondial de Radiogoniometrie, din România. Mărul discordiei, sportivii ruşi

Campionul David Popovici se implică într-o campanie umanitară pentru o fetiţă care se luptă să supravieţuiască

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri