Locuri de muncă într-o comună de 2.500 de locuitori din Apuseni. Zeci de femei nu mai fac naveta obositoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile lucrează acum mult mai aproape de casă. Sursa foto: Radu Penciu
Femeile lucrează acum mult mai aproape de casă. Sursa foto: Radu Penciu

Primăria Lupşa din Alba a reuşit să determine o companie din judeţul Cluj ce activează în domeniul ”automotive” să deschidă un punct de lucru pe teritoriul comunei.

Astfel, începând de săptămâna trecută, 30 de persoane, în majoritate femei, nu mai trebuie să facă naveta zilnică până la Turda. 

Societatea care produce în special cabluri electrice pentru industria auto a închiriat un spaţiu în satul Mănăstire, unde a transferat locurile de muncă ale femeilor care mergeau să lucreze în oraşul din judeţul Cluj.

„Există speranţe ca până la sfârşitul lunii august numărul locurilor de muncă să crească până la 60. Spaţiul închiriat permite firmei să se extindă până la 120de locuri de muncă”, a spus primarul Radu Penciu.

Printre angajaţi se află persoane din mai multe localităţi de pe Valea Arieşului, cum ar fi Sălciua, Baia de Arieş, Bistra etc. Femeile beneficiau detransport gratuit la fabrica din Turda, dar naveta zilnică de câteva ore le-a determinat pe unele dintre acestea să renunţe la locul de muncă. Venirea operatorului economic la Lupşa este, astfel, un beneficiu atât pentru angajaţi, cât şi pentru administraţia locală.

lupsa locuri munca

Sursa foto: Radu Penciu

Lupşa este o comună din Munţii Apuseni cu o populaţie de aproximativ 2.500 de locuitori răspândiţi în 23 de sate. Şapte dintre fostele sate ale comunei au dispărut sub lacul de steril de la Valea Şesii: Bârzan, Curmătură, Holobani, Şasa, Valea Holhorii, Vinţa şi Geamăna. Pe teritoriul acestei comune se află şi uzina de prelucrare a minereului de cupru de la Roşia Poieni, respectiv cariera uriaşă din care se exploatează minereul. Toate cele trei obiective miniere aparţin societăţii de stat Cupru Min SA.

Ca aproape toate localităţile din Apuseni, comunitatea din Lupşa se confruntă cu o acută lipsă de locuri de muncă. Prin urmare, decizia firmei din Cluj de a deschide un punct de lucru aici este mai mult decât benefică.

Vă mai recomandăm:

   

Tăurile din Roşia Montană şi rolul lor în exploatarea aurului. Cum au apărut micile lacuri artificiale FOTO

 

Un gheţar celebru în România se topeşte în ritm accelerat. Cercetător: „Într-un an s-a pierdut gheaţă cât în 10 ani“ VIDEO

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite