A început bacul: elevii din clasa a XII-a susţin proba de evaluare a competenţelor la limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţiile continuă şi astăzi pentru mii de elevi al clasei a XII-a, care susţin proba de evaluarea competenţelor la limba şi literatura română. Examinarea a început de ieri şi se încheie astăzi.

Bacalaureatul a debutat cu evaluarea competenţelor la limba şi literatura  română. Elevii spun că subiectele nu au fost dificile şi speră să obţină un nivel de competenţă ridicat. „A fost foarte bine. Subiectele nu au fost grele. Eu am avut să prezint un ghid cu privire la persoanele care au nevoie de ajutor şi despre cum anunţăm instituţiile statului“, a spus unul dintre candidaţii de la bac. Rezultatele obţinute se exprimă prin niveluri de competenţă: mediu, avansat şi experimentat.

Urmează proba de lingvistică la limbile străine

Pentru sesiunea de vară s-au înscris peste 4.000 de absolvenţi. „Examenul de bacalaureat va continua cu probele la tehnologia informaţiilor pe calculator, după care va urma susţinerea probei de lingvistică la limbile străine“, a precizat Marius Badea, inspector general adjunct al INspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite