Zeci de lăutari din Dâmboviţa cântă după gratii. Printre reţinuţi, Constantin Dolănescu. Prejudiciu uriaş VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lautari retinuti

Zeci de lăutari din Dâmboviţa au fost reţinuţi pentru  înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii. Ei sunt acuzaţi că luat bani pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora, activitatea lor a fost afectată de pandemia de COVID-19.

În realitate însă, încasau şi sumele de la stat, dar cântau şi la evenimente private, care nu ar fi trebuit să aibă loc. 

Printre cei reţinuţi se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu - Constantin Dolănescu.

„Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. 

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a banuitilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19.

În baza declaraţiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei. 

Printre cei vizaţi de anchetă se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu - Constantin Dolănescu. 

În total, 23 de lăutari vor cânta după gratii în această noapte, iar mâine vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Targovsite  pentru dispunerea unor măsuri preventive.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

Peste 140 de lăutari din Dâmboviţa, cercetaţi pentru înşelăciune, fals şi fals în declaraţii. Prejudiciu uriaş adus statului

Petrecere cu lăutari şi aproape 100 de invitaţi, întreruptă de Poliţie

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite