Viitorul stadion din Târgovişte, de lângă Dâmboviţa Mall, va fi scos la licitaţie. Proiect avansat la „casa“ Chindiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa CJD
Sursa CJD

În această primăvară va fi scos la licitaţie noul stadion de la Târgovişte, situat în vecinătatea Dâmboviţa Mall - a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală.

”Săptămâna viitoare, în ultima şedinţă pe luna februarie, vom intra în Colegiul Interministerial prin care vom aproba studiul de fezabilitate, indicatorii şi cofinanţarea, pe care o asigurăm noi, CJD, privind noul stadion de la Târgovişte, de lângă mall, pe terenul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Dacă ne ajută Dumnezeu şi trecem de acest pas important, în luna martie, ultimul pas, înainte de a fi scos la licitaţie, Hotărârea de Guvern. În primăvara acestui an dorim să avem gata toată partea de hârţogăraie, în martie, aprilie, mai, vom scoate la licitaţie stadionul de la Târgovişte”, a explicat Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Capacitatea stadionului, la care administraţia judeţului va contribui cu peste 15.000.000 lei, este de 12.016 locuri. 

În proiect mai sunt prevăzute peste 400 de locuri de parcare, dar şi spaţii comerciale aşa cum există pe toate arenele sportive moderne.

Valoarea totală a stadionului este de aproape 250.000.000 de lei, fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

FOTO Cum arată complexul sportiv pe care Consiliul Judeţean vrea să îl realizeze pe locul fostei unităţi militare. Stadionul ar urma să fie omologat UEFA

 

Fostele cazărmi de la UM 014, unde a fost împuşcat Ceauşescu, vor fi dărâmate. Ce vor autorităţile să construiască acolo şi cine sunt beneficiarii

În ce stadiu este „casa“ Chindiei, Stadionul Eugen Popescu

Potrivit primarului Cristian Stan, la stadionul „Eugen Popescu”, pe care va evolua Chindia, se lucrează în continuare la tribuna nouă, unde întreaga structură metalică este în picioare, fiind deja turnat un prim segment din placa de la parter, zona dintre primii 2 parapeţi. 

stadion chindia
stadion chindia

Sursa Primăria Târgovişte 

„La tribuna veche, încăperile sunt pregătite pentru tencuit, iar la exterior se montează ultimele elemente ale construcţiei destinate mass-media. În plus, se lucrează în continuare la reţeaua internă de alimentare cu energie electrică, la reţeaua de canalizare, dar şi la branşamentul întregului obiectiv la reţeaua principală de alimentare cu energie electrică. ... Cu ajutorul lui Dumnezeu, şi dacă nu vor apărea situaţii neprevăzute, prindem un meci în prima ligă la Târgovişte în acest sezon”, a precizat edilul.

Valoarea actualului proiect este de aproximativ 10.000.000 euro, suportată exclusiv de către Primărie.

stadion chindia
stadion chindia

Sursa Primăria Târgovişte 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să construiască un stadion de 10.000 de locuri, la Târgovişte


Stadion nou pentru Târgovişte? Terenul a fost deja cumpărat

 

FOTO „Drumul” soţilor Ceauşescu de la primele demnităţi în stat la zidul execuţiei. Unitatea militară în care şi-au găsit sfârşitul, inaugurată ca muzeu

 

Dacă vreţi să aveţi ghid la Muzeul Comunismului, din Târgovişte, trebuie să vă faceţi programare

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite