Cum va arăta stadionul care va fi ridicat pe amplasamentul unităţii militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta viitorului stadion care va fi construit lângă Dâmboviţa Mall
Macheta viitorului stadion care va fi construit lângă Dâmboviţa Mall

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a anunţat că stadionul ce se va construi la Târgovişte, în zona mallului Dâmboviţa, este în stadiul de începere a proiectării. Arena, care va fi realizată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, ar urma să aibă 15.000 de locuri, iar acum este la stadiul de începere a proiectării.

„Undă verde pentru serviciile de proiectare ale Stadionului Municipal. Veste bună pentru dâmboviţeni! Direcţia Investiţii – Departamentul Sport Învăţământ şi Cultură, din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a transmis, astăzi (marţi - n.r.), Consiliului Judeţean Dâmboviţa ordinul de începere a prestării de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Construire Stadion Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa”. Ordinul va intra în vigoare, în data de 27 ianuarie 2020″, precizează CJ Dâmboviţa.

stadion mall targoviste
stadion mall targoviste

Potrivit CJ Dâmboviţa, valoarea totală estimată a investiţiei este de 133,7 milioane de lei (29,3 milioane euro). Amplasamentul are o capacitate maximă de 15.000 locuri şi este dotat cu stadion pentru fotbal, pistă de atletism, existând şi posibilitatea organizării de jocuri de rugby.

„Stadionul va fi dotat cu anexe sportive, facilităţi pentru antrenament, căi de acces, parcări pentru public şi pentru personalul de serviciu, parcări specializate pentru vehiculele serviciilor de urgenţă, spaţii pentru alimentaţie şi consum, dar şi spaţii verzi amenajate, în conformitate cu cerinţele Federaţiei Române de Fotbal şi ale Federaţiei Române de Rugby, având omologare categoria 4 UEFA”, mai informează CJ Dâmboviţa.

stadion mall targoviste
stadion mall targoviste

Autorităţile judeţene au anunţat încă din 2012 că au demarat procedurile pentru această investiţie. Stadionul va fi construit pe amplasamentul unităţii militare unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Activele fostei unităţi militare sunt în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar aici va fi construit un întreg cartier, cu mall, blocuri ANL, un parc şi drumuri de acces.

stadion mall targoviste
stadion mall targoviste

În acest moment, Primăria Târgovişte reabilitează stadionul Chindiei, „Eugen Popescu”. O tribună va fi ridicată de la zero, cea de-a doua va fi reabilitată, iar gazonul şi noctura vor fi şi ele noi. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din fonduri locale. Lucrările sunt avansate, iar noua arenă ar urma să fie gata în această vară.

stadion tgv
stadion tgv

De asemenea, în zona Complexului de Nataţie se realizează încă un teren de antrenament, la standarde FIFA, cu nocturnă şi o tribună de câteva sute de locuri. Suprafaţa totală a investiţiei va fi de 9.858 mp, iar spaţiul de joc va avea o suprafaţă 7.140 mp (68,00 ml x 105,00 ml). Investiţia se ridică la aproximativ 450.000 de euro, din care, suma de aproximativ 200.000 de euro va fi suportată de Federaţia Română de Fotbal. Stadiul de execuţie este undeva la 60%.

Direcţia Investiţii - Departamentul Sport Învăţământ şi Cultură, din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a transmis, astăzi, Consiliului Judeţean Dâmboviţa ordinul de începere a prestării de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiţii "Construire Stadion Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa". Ordinul va intra în vigoare, în data de 27 ianuarie 2020.

PE ACEEEAŞI TEMĂ:

FOTO Cum arată complexul sportiv pe care Consiliul Judeţean vrea să îl realizeze pe locul fostei unităţi militare. Stadionul ar urma să fie omologat UEFA

Fostele cazărmi de la UM 014, unde a fost împuşcat Ceauşescu, vor fi dărâmate. Ce vor autorităţile să construiască acolo şi cine sunt beneficiarii

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să construiască un stadion de 10.000 de locuri, la Târgovişte


Stadion nou pentru Târgovişte? Terenul a fost deja cumpărat

FOTO „Drumul” soţilor Ceauşescu de la primele demnităţi în stat la zidul execuţiei. Unitatea militară în care şi-au găsit sfârşitul, inaugurată ca muzeu

Dacă vreţi să aveţi ghid la Muzeul Comunismului, din Târgovişte, trebuie să vă faceţi programare

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite