VIDEO Concurs de bob şi sanie pe uliţă. Zeci de copii s-au distrat ca în poveşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii din comuna dâmboviţeană Văleni şi-au dat întâlnire, în acest weekend, la un concurs inedit de bob şi sanie, intitulat "Iarna pe uliţă". Cei mici au demonstrat că zăpada poate fi şi un motiv de bucuruie aşa că au arătat de ce sunt în stare. Cei mai agili dintre ei au câştigat diplome şi cupe.

Competitia, la care au participat 68 de copii, s-a desfasurat pe doua categorii: sanie si bob. 

“E foarte bine. Abia aşteptam ziua aceasta. Am echipament de iarnă ca să nu îngheţ. Am prins experienţă şi din anii trecuţi şi sper să câştig”, ne-a spus o elevă de clasa a doua. 

image

“Am mai participat la concurs doar anul trecut. N-am reuşit mare lucru, pentru că m-am răsturnat cu sania. E cam abruptă coama asta, dar trebuie să îmi înfrâng teama”, ne-a spus Elena.

Mulţi dintre posesorii de boburi spun le-au moştenit de la părinţii sau bunicii lor. Alţii spun că au dat bani grei pentru un bob cu volan şi frână.   

image

“Am bobul de când mă ştiu, de la bunicul meu. Volanul este prins cu lanţuri şi lanţurile de tălpice. În felul acesta îl pot ghida. Este dotat cu frână, cu scurt să nu mă lovesc, perne, direcţie bună”, ne-a spus Andrei.

“An de an s-a organizat mereu acest concurs la noi. Copiii au avut de parcurs până jos aproape 200 de metri. Cine a ajuns primul, a câştigat. Cu toţii au primit, însă, diplome, cupe, un ceai cald, o gogoaşă”, ne-a spus profesorul Laurenţiu Farcaş. 

Cei mai în vârstă spun că şi-au adus aminte de copilărie când iau văzut pe cei mici cu goneau pe sanie. 

image

“Aceasta este cea de-a şaptea ediţie a concursului de sanie şi bob. Copiii sunt nerăbdători, pentru că nu poţi să îl faci mereu. Dacă pe unii îi supără acest concurs, pe noi ne bucură. Îmi aduc aminte de tinereţe, inima bate mai repede. Chiar dacă vârsta este mai înaintată, deşi nu recunoaştem, inima ne este tânără şi îmi amintesc de perioada când eram mic şi sburdam pe derdeluş cu sania. Boburile sunt din lemn unele, dar şi mai moderne, cu volan şi frână”, primrul comunei Văleni de Dâmboviţa, Gheorge Lungu.

Concursul “Iarna pe uliţă” a devenit deja o tradiţie pentru comunitatea din Văleni de Dâmboviţa iar edilul spune că la anul, competiţia va avea o amploare mult mai mare.

Clip devenit viral

Si la Runcu se distrează copiii.  Un filmuleţ de două minute şi jumătate, care arată cum se dau copiii pe derdeluş la Runcu, o comună din Dâmboviţa, a devenit viral pe internet. Filmuleţul a fost vizualizat de 370.000 de ori, pentru că aduce aminte de copilărie.Înregistrarea este făcută de pe săniuţă şi a fost devenit viral pe Facebook, strângând aproape 8.000 de share-uri. Filmuleţul a fost realizat anul trecut, în satul Silişte, din comuna Runcu.

"Ne aduce aminte de copilărie, când ne dădeam şi noi cu sania", a scris un internaut. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite