Un dezvoltator imobiliar a început construcţia unui complex rezidenţial de peste o mie de locuinţe pentru a veni în sprijinul Arctic Ulmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarea cea mai mare fabrică de maşini de spălat rufe din sud-estul Europei creează, în paralel, alte investiţii importante în Dâmboviţa. Convinşi de oportunităţile pe care le are judeţul, mai mulţi investitori şi-au manifestat în ultima vreme intenţia de a dezvolta afaceri în Dâmboviţa. Printre aceştia se numără un dezvoltator imobiliar care vrea să construiască la Târgovişte un complex rezidenţial de peste o mie de locuinţe.

Autorităţile susţin că dezvoltatorul a devenit interesat să investească în municipiu după ce Arctic a demarat la Ulmi, în apropiere de Târgovişte, construcţia celei mai mari fabrici de maşini de spălat rufe şi sud-estul Europei.

"Există intenţii foarte serioase ale unui investitor privat de a construi la ieşirea din municipiul Târgovişte un complex de aproape o mie de apartamente care să fie folosite pentru cei care vor lucra sau îşi vor desfăşura activitatea în obiectivele grupului Arctic. Complexul de locuinţe se va face în spatele benzinăriei de la ieşirea din municipiul Târgovişte. Este un proiect privat, noi sperăm să se mişte lucrurile foarte bine”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

INVESTIŢIE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO

Potrivit CJ Dâmboviţa, lucrările, în valoare totală de 200 de milioane de euro, urmează a fi executate până în 2019.

În prima etapă, proiectul vizează atât unitatea în sine, cât şi un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări pentru autoturisme şi maşini de mare tonaj, cabină pentru poartă, clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale, amenajări peisagere şi sistematizare verticală, împrejmuire, branşamente pentru utilităţi şi organizare de şantier. 

arctic ulmi

Prin realizarea acestei investiţii, Arctic va deveni unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producţiei de maşini de spălat.  

Arctic a demarat joi, 15 iunie, lucrările de construcţie la noua fabrică de la Ulmi, realizată din fonduri proprii, dar şi cu ajutor de la Guvern.

Peste 4.000 de locuri de muncă vor fi create. "Investiţia totală se ridică la 200 de milioane de euro pe cele trei capacităţi, însemnând Fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde. Ajutorul  de stat este cuprins în această sumă, din dicuţiile purtate cu 3 din cei  5 investitori care au cumpărat terenuri, mai au şi aceştia investiţii în vloare de 130 milioane de euro", a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. 

Fabrică de electrocasnice Arctic la Ulmi. CJ Dâmboviţa a dat avizul pentru începerea unor lucrări în valoare de peste 35 de milioane de lei
Fabrică de electrocasnice Arctic la Ulmi. CJ Dâmboviţa a dat avizul pentru începerea unor lucrări în valoare de peste 35 de milioane de lei

Arctic îşi desfăşoară activitatea în România de peste 45 de ani şi este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifră de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de lei. În prezent, 82% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite