Sute de dâmboviţeni au mâncat ca Haplea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgovişte au fost mai ocupaţi în aceste zile decât într-un sfârşit de săptămână normal. La Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat numai puţin de 697 persoane, cele mai multe cu afecţiuni digestive cauzate de mâncarea în exces.

Medicii nutriţionişti recomandă ca la masă să nu se consume mai multe feluri de carne iar pentru o digestie bună, primul fel de mâncare să fie salata. “În primul rând să nu mănânce decât un fel de carne. Nu e bine să combine drobul cu oul sau borşul cu friptura. Fie mănâncă friptura, fie borş, fie drob. Este bine ca masa să fie începută cu salata. Romanaul e învăţat să ia aperitiv prima dată şi apoi salata. Este bine ca imediat după masă să nu consume fructe, ele pot fi mancate între mese. Doar kiwi şi ananasul pot fi mâncate după masă pentru că ajută la digestia cărnii. De asemenea, dulciurile nu trebuie mâncate imediat după masă pentru că ingreunează digestia. Şi, ceea ce niciun român nu respectă, „nu mai mult de un pahar de vin roşu” la o masă”, a declarat Remus Gagiu, doctor nutriţionist. 

Pentru că alcoolul este o problemă, o spun şi medicii de la Spitalul Judeţean. 13 persoane au ajuns la urgenţe după ce au consumat alcool în exces, iar mulţi dintre ei au provocat şi accidente rutiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite