FOTO Bulgarii din Târgovişte spun că producţia agricolă a fost „la pământ“ anul acesta: „Mi-e să nu las locul gol ca să plătesc impozit pe teren degeaba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varza, ardeii sau ceapă s-au stricat pe câmpuri, iar ţăranii abia mai au ce să culeagă
Varza, ardeii sau ceapă s-au stricat pe câmpuri, iar ţăranii abia mai au ce să culeagă

Bulgarii din cartierul Matei Voievod, din Târgovişte, spun că anul acesta au fost loviţi din toate părţile de greutăţi. Pe lângă intemeperii, agricultorii se confruntă în această perioadă şi cu furtul producţiei şi-aşa foarte mici.

Varza, ardeii sau ceapă s-au stricat pe câmpuri, iar ţăranii abia mai au ce să culeagă. 

"E greu rău. Vara a fost caniculă, acum ne-a lovit frigul. Ce să mai vorbesc de scoaterea investiţiei. Mi-e să nu las locul gol ca să plătesc impozit pe teren degeaba", ne-a spus Ionuţ Timofte. 

Agricultură în cartierul Matei Voievod

"Nici animalele nu mai au ce alege din marfă"

Varza s-a înnegrit, iar ardeii sunt mici şi găunoşi. "Preţurile sunt mici la piaţa. Pe un sac de varză iei 20 de lei. Dacă nu o stropim deloc intră tot felul de viermi şi gândaci în ea. Seceta şi ploile acide ne-au terminat. Varza e neagră de la ploaia asta acidă. Nici animalele nu mai au ce alege din marfă. O aruncăm, nu mai avem ce să facem cu ea", spune un alt agricultor.

Agricultură în cartierul Matei Voievod

"E slabă rău producţia"

"Jumătate din marfă o las pe câmp. Jumătate din ea s-a mănit. Ceapa e putrezită. Frigul de la începutul primăverii, grindina, dar frigul de acum ne-au terminat. Prazul a mers bine, dar am ratat gogoşarii, ardeii, varza. Au fost şi ploi acide. E slabă rău producţia de anul acesta. Ne-au lovit gândacii şi mana. Nu ne vom scoate nici măcar investiţia şi anul acesta e mai slab decât anul trecut", a spus un alt agriculor.

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite