Efectele teribilei crime de la Gura Şuţii: „Toată lumea e speriată acum. Elevilor le e frică să mai vină singuri la şcoală, sunt consiliaţi de psihologi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scoala gura sutii

Moartea violentă a fetiţei de 11 ani, din Gura Şuţii, elevă în vlasa a V-a, a creat panică în comunitatea mică din Dâmboviţa, printre elevi şi părinţi. Oamenii se tem să-şi mai lase copiii singuri la şcoală, iar cei mici sunt consiliaţi psihologic pentru a trece peste momentul cumplit.

„Toată lumea e speriată aici. Noi am luat măsuri împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar care au venit cu consilieri psihologici în fiecare zi şi fac activităţi cu ei. Copiii de la ciclul primar nu ştiu cât realizează ei, dar sunt foarte afectaţi colegii ei, cei de clasa a V-a. Le e frică să mai vină singuri la şcoală, spun că li se putea întâmpla şi lor şi îşi fac tot felul de scenarii”, a declarat, pentru „Adevărul”, Alis Veseliu, directoarea adjunctă a Şcolii Gimnaziale din Gura Şuţii.
 

Directoarea a spus că Adriana a fost luată de la şcoală de către tatăl ei, în fiecare zi, cu bicicleta.

Adriana Fieraru

„În fecare zi a venit cu părinţii, tot ciclul primar, nu a plecat niciodată singură. Nu ştiu dacă a fost o întâmplare acum sau or fi cosiderat că dacă e la gimnaziu trebuie să se obişnuiască să se ducă şi singură. Chiar au avut grijă de ea. Tatăl venea în fiecare zi cu bicicleta şi o lua de la şcoală”, mai spune directoarea.

La şcoala la care învăţa Adriana studiază peste 400 de copii. 

„Ieri am avut o adunare cetăţenească cu toţi părinţii care au fost la şcoală la ora 12.00. Toţi sunt de aceeaşi părere, că a fost un caz izolat. A fost o teamă firească. Şi noi, oamenii mari, ne temem acum, că e firesc. Totuşi, suntem o comunitate dezvoltată. Avem apă, canal, gaze, şcoli moderne, ferme, nu suntem un cătun”, a precizat edilul localităţii, Dinu Constantin.

Copila avea de parcurs de la şcoală până acasă, în Gura Şuţii, un drum de 15 minute, pe o distanţă de doar 600 de metri. Mihaela- Adriana ar fi trebuit să ajungă, vineri, în jurul orei 17.00, iar mama spune că o aştepta la poartă. 

Fetiţa a apărut pe imagini ultima oară la 17.15, la 350 de metri de locuinţă, fiind ucisă, potrivit anchetatorilor, în maximum jumătate de oră după ce a fost răpită, fapt care s-a petrecut la ora 17.16 minute. Poliţia a fost sesizată la 19.14, atunci când, spun anchetatorii, cu certitudine, copila nu mai era în viaţă.

Pe camerele de supraveghere apare şi o maşină închiriată a unui cetăţean olandez.
 

VIDEO: Stiri Gura Suţii / Facebook

Olandezul pedofil căutat pentru uciderea fetiţei din Dâmboviţa s-a sinucis sub ochii echipei de supraveghere, care era pe urmele sale, de la distanţă. Joop Visscher (47 ani) se afla la volanul automobilului său BMW decapotabil, când a intrat frontal într-un TIR. Anchetatorii au fost martori ai accidentului. Ei spun că Visscher nu îşi dăduse seama că e filat.

Joop (Johannes) Visscher era filat de autorităţile olandeze, puse în alertă de fapta comisă de el în Gura Şuţii, Dâmboviţa.

Olandezul de 47 ani era căutat pentru răpirea, violarea şi uciderea Adrianei Mihaela Fieraru, o copilă de 11 ani care semăna izbitor cu fiica vitregă a pedofilului. 

Se pare că pedofilul a făcut închisoare în ţara sa pentru multiple infracţiuni sexuale, potrivit declaraţiilor fostei logodnice. A fost condamnat pentru hărţuire şi agresiune a unor femei. Ulterior, a fost internat într-un stabiliment psihiatric după ce şi-a ispăşit pedeapsa. 

Criminalul din Olanda a mai făcut închisoare. Declaraţia logodnicei despre Joop, pedofilul cu care a împărţit dormitorul. Ştia de trecutul său
Criminalul din Olanda a mai făcut închisoare. Declaraţia logodnicei despre Joop, pedofilul cu care a împărţit dormitorul. Ştia de trecutul său

Bărbatul locuia în Beers şi cumpărase acolo o fermă în mediul rural. Abia a avut vreun contact cu vecinii, doar cu fermierul de la care a cumpărat casa. "A locuit aici doar din mai. A fost un bărbat atât de drăguţ. Mi-a cumpărat casa şi am păstrat legătura", spune vecinul său în lacrimi. Vecinul nu se aşteptase absolut ca V. să fie capabil de aşa ceva.

Potrivit fostei logodnice, V. era foarte inteligent şi fermecător. A avut un job bun într-o companie IT. Luni, înainte de a veni în România, şi-a şters toate conturile de socializare.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Adriana, victima pedofilului olandez, era sfătuită de mamă să nu stea de vorbă cu străini: „Nu, mama, nu mă duc“

FOTO Ferma în care trăia olandezul pedofil, percheziţionată de autorităţi. Vecinii acestuia, interogaţi

Olandezul pedofil a intrat în TIR sub ochii investigatorilor. Visscher era filat de la distanţă dintr-o maşină

VIDEO Imagini inedite cu Joop, pedofilul olandez. Cum şi-a cerut iubita de soţie, în direct, în cadrul unei emisiuni

FOTO Asemănarea izbitoare dintre fata pedofilului olandez şi Adriana Fieraru, fata ucisă în România. Cum îşi alinta criminalul copila

Viaţa socială şi profesională a pedofilului olandez care a răpus o copilă de 11 ani, în Dâmboviţa

Criminalul din Olanda a mai făcut închisoare. Declaraţia logodnicei despre Joop, pedofilul cu care a împărţit dormitorul. Ştia de trecutul său

Crima de la Dâmboviţa. Procurorul general: „Există suspiciuni că activitatea infracţională a acestui individ s-a desfăşurat şi pe raza altor judeţe”

FOTO Imagini de la locul accidentului în care a murit olandezul pedofil. A intrat cu maşina într-un TIR 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite