Dâmboviţa: Evaziunea fiscală e în floare. Garda Financiară are în lucru zeci de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul spălării banilor este în floare în judeţul Dâmboviţa şi zeci de firme încearcă să ocolească legea prin diferite "omisiuni". Numai în ultima lună, comisarii de la Garda Financiară au primit 14 sesizări penale.

Banii sunt rulaţi ilegal prin conturile unor agenţi economici din ţară şi străinătate pentru a li se pierde de urmă.

„Concret, în momentul în care o societate rulează foarte mulţi bani prin cont (peste 15.000 euro) este obligată să anunţe, prin ofiţerul desemnat de bancă, Oficiul pentru Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Însă majoritatea evită să folosească banca. Se foloseşte cash-ul (n.n. numerar), iar noi identificăm acest lucru în contabilitatea societăţilor respective”, a spus recent Sandu Nicolae, comisar şef al Gărzii Financiare Dâmboviţa.

Un caz concret a fost analizat şi de IPJ Dâmboviţa. Zilele trecute, poliţiştii dâmboviţeni, în colaborare cu luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi inspectori ITM Dâmboviţa, au  desfăşurat o razie, ocazie cu care au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, a căror valoare însumează  3.470 de lei şi 1 conform Legii 295/2004, în valoare de 10.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială de pe raza comunei Potlogi, poliţiştii au reţinut 4 infracţiuni în sarcina administratorului, constând în aceea că acesta  nu a înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile obţinute ca urmare a comercializării de mărfuri în interiorul disco-barului, faptă prevăzută de art.9 lit.b din Legea 241/2005.

Totodată, administratorul a deţinut în vederea comercializării 38 de pachete de ţigarete ce aveau aplicate banderole de marcaj fiscal de Republica Moldova, nerespectând prevederile art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul vamal.

Poliţiştii au procedat la ridicarea ţigaretelor în vederea continuării cercetărilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite