Adrian Ţuţuianu: "Regionalizarea nu trebuie să ducă la probleme suplimentare cetăţeanului, trebuie să asigure dezvoltare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţuţuianu spune că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi că vor avea de mers până la capitala de regiune pentru diverse probleme administrative
Ţuţuianu spune că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi că vor avea de mers până la capitala de regiune pentru diverse probleme administrative

Cetăţenii nu trebuie să aibă de suferit în urma regionalizării, scopul acesteia trebuie să fie dezvoltarea economică, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la o dezbatere pe tema regionalizării organizată de Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

''Regionalizarea nu trebuie să ducă la probleme suplimentare pentru cetăţean, trebuie să asigure dezvoltarea. Eu cred că structurile regionale trebuie să urmărească politicile de dezvoltare la nivel de regiune, să urmărească o mai bună atrage de fonduri europene, iar cetăţeanul nu trebuie, în principiu, să aibă de-a face cu structurile regionale'', a precizat Ţuţuianu.

Acesta spune că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi că vor avea de mers până la capitala de regiune pentru diverse probleme administrative. 

''Cetăţeanul trebuie să vină acolo unde este mai aproape de el, adică la primărie şi media de deplasare ar fi de doi-trei kilometri şi la consiliul judeţean, unde media de deplasare ar fi de 30-40 de kilometri. De aceea eu cred că instituţii de tipul sănătate publică, serviciul de ambulanţă, AJOFM, cel puţin în parte Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Agricolă, Camera Agricolă trebuie să rămână toate structuri cu subordonare la nivel de consiliul judeţean'', a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

La dezbaterea de la Târgovişte au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prefectul Victor Sanda, parlamentarii de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu, Sorin Roşca Stănescu, Ovidiu Isăilă, Ion Pârgaru, precum şi directori de instituţii şi primari din judeţ.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite