Cum se explică legătura dintre zahăr şi cancer. Celulele bolnave par să consume mai mult zahăr decât cele sănătoase
0Oamenii de ştiinţă au descoperit legătura directă dintre zahăr şi cancer. Specialiştii arată că modul în care celulele canceroase descompun zahărul este legat de stimularea creşterii tumorii. Celulele canceroase tind să producă energie diferit de celulele normale. Noua descoperire alimentează speranţa că în curând se va descoperi şi tratamentul revoluţionar care va învinge teribila maladie.
Rezultatele sunt publicate în revista Nature Communications şi reprezintă o cercetare realizată pe durata a 9 ani, potrivit iflscience.com.
Fiecare celulă din organism are nevoie de zahăr pentru a supravieţui, însă celulele canceroase par să "consume" mai mult zahăr decât celulele sănătoase. Mecanismul cancerului de a metaboliza rapid zahărul este cunoscut sub numele de efect Warburg.
Oamenii de ştiinţă au analizat mult timp dacă acest fenomen este legat de modul în care tumorile agresive cresc.
Până acum, nu era clar dacă efectul Warburg era doar un simptom al cancerului sau dacă ar putea afecta creşterea tumorală. Noul studiu arată că efectul Warburg stimulează de fapt creşterea tumorilor canceroase. Pentru a-şi desfăşura cercetările, oamenii de ştiinţă au folosit drojdia că model pentru că ea produce, de asemenea, energie din zahăr prin fermentare, la fel ca celulele canceroase. Aceasta conţine, de asemenea, proteinele "Ras" care se găsesc în cancer.
Aceste constatări sunt foarte interesante în ceea ce priveşte viitorul cercetării în domeniul cancerului, deoarece medicii ştim mai multe despre legătură dintre cancer şi zahăr.
Cancerul este a doua boală din lume, prin numărul de victime, dupa bolile de inima. Cancerul nu are niciodată o cauză unică, evoluţia acestuia fiind inconstantă şi diferită. Cu toate acestea, oncologia clasică a privit prea puţin spre stilul de viaţă al bolnavilor, care este semnificativ în evoluţia cancerului.