Cel mai mare proiect din istoria ADR Sud-Muntenia, semnat în Dâmbovița. Valoarea investiției: 64 milioane de euro FOTO

0
Publicat:

Cea mai mare sumă acordată vreodată unui proiect, în regiunea Sud - Muntenia a fost semnat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Dâmbovița. 60 de km de drumuri județene vor fi reabilitați cu 64 de milioane euro.

Proiect de infrastructură, derulat prin ADR Sud Muntenia, în Dâmbovița. FOTO. C. Ștefan
Proiect de infrastructură, derulat prin ADR Sud Muntenia, în Dâmbovița. FOTO. C. Ștefan

Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”.Contractul de finanțare derulat prin Programul Regional ADR Sud – Muntenia are o valoare de 319.244.040,45 de lei (aproximativ 64.200.000 de euro).

Durata de execuție este de 36 de luni, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în cel mai scurt timp.

Consiliul Județean Dâmbovița contribuie la valoarea totală eligibilă cu suma de 6.351.699,25 de lei, care reprezintă 2%.

Este cel mai mare contract de finanțare prin Programul Regional din istoria ADR Sud-Muntenia și primul din regiune pe Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Atragerea de fonduri europene, implicit și pentru infrastructura rutieră dâmbovițeană, este o prioritate pentru mine. Am cerut tuturor să se implice activ în atragerea acestor fonduri, pentru a asigura dezvoltarea rapidă a unor proiecte rutiere vitale pentru județul nostru.Și astăzi munca noastră este răsplătită. Acest proiect va aduce drumuri mai bune, mai rapide și mai sigure pentru locuitorii noștri, creând un mediu favorabil pentru investiții și dezvoltare economică”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Suma eligibilă este de 317.584.962,55 lei, iar aceasta este asigurată astfel: Fondul European de Dezvoltare Regională: 269.947.218,17 lei; Bugetul de stat: 41.286.045,13 lei; Consiliul Județean Dâmbovița contribuie la valoarea totală eligibilă cu suma de 6.351.699,25 de lei, care reprezintă 2%. CJD va asigura totodată, din diferite surse, și cheltuielile neeligibile, care se ridică la 1.659.077,90 lei.

Accesul facil la infrastructură va reduce costurile de transport și va îmbunătăți eficiența logistică a companiilor. Infrastructura modernă și bine întreținută va atrage noi investitori, generând o creștere economică semnificativă în județul Dâmbovița”, este de părere președintele CJD.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite