Nou drum de mare viteză, în România. Șoseaua, cu patru benzi, va fi legată de A1

0
Publicat:

O șosea modernă cu patru benzi va fi construită în România, urmând să faciliteze conexiunea cu Autostrada 1. Proiectul, aprobat recent de Guvern, va implica o investiție de aproximativ 480 de milioane de lei.

Noul drum care va lega A1 de orașul Titu. FOTO CJ Dâmbovița
Noul drum care va lega A1 de orașul Titu. FOTO CJ Dâmbovița

Traseul, cu o lungime totală de 14 kilometri, va porni de la nodul rutier Corbii Mari, din județul Dâmbovița, de pe A1 și va include o secțiune de 2,4 kilometri suprapusă DJ 711A.

Restul de 11,6 kilometri vor fi construiți de la zero, traversând drumurile județene ce leagă Potlogi de Zidurile și Pitaru de Odobești. Intersecția cu DN 7 va fi realizată în zona Centrului Tehnic Renault din Titu.

Noul drum va oferi o alternativă rapidă și sigură pentru șoferi, reducând semnificativ timpul de deplasare între localitățile vizate. Totodată, proiectul va impulsiona dezvoltarea economică a regiunii prin facilitarea transportului de mărfuri și prin stimularea investițiilor.

Noul drum care va lega A1 de orașul Titu. FOTO CJ Dâmbovița
Noul drum care va lega A1 de orașul Titu. FOTO CJ Dâmbovița

Alternativă spre Sinaia. Undă verde pentru șosea cu patru benzi între Bâldana și Târgoviște

Etapa administrativă pentru proiectul de extindere la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște a fost încheiată, așa că lucrările pot începe în cel mai scurt timp. Este un proiect vital pentru județul Dâmbovița, în valoare de un miliard de lei.

Modernizarea DN 71, sectorul cuprins între Bâldana și Târgoviște, prin lărgirea la 4 benzi de circulație, are o lungime de 44,13 km include și construirea sau modernizarea a 4 poduri și a unui pasaj.

Suma pentru proiectare și execuție, aproximativ 1 miliard de lei, cu TVA inclus, este asigurată din fonduri europene.

Proiectul pentru lărgirea segmentului Bâldana-Târgoviște, șosea care trece prin mijlocul multor localități din Dâmbovița, a fost reluat în 2022, după ce, în mandatul ministrului Cătălin Drulă, CNAIR renunțase la varianta lucrărilor prin localități, preferând soluția unor drumuri expres, cum este proiectul DEx București-Târgoviște, acum în etapa Studiului de Fezabilitate.

Drumul va fi reconfigurat pe 4 benzi de circulație, pe o lungime de 44,13 km. Foto CJD
Drumul va fi reconfigurat pe 4 benzi de circulație, pe o lungime de 44,13 km. Foto CJD

Reabilitare în două etape

Modernizarea DN 71 (care are 101 kilometri) va însemna și modernizarea tronsonului cuprins între Târgoviște și Sinaia (care măsoară 59 de kilometri).

Reabilitarea DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia implică două etape:

- dublarea drumului Bâldana-Târgoviște la 4 benzi, pe o porțiune de 44 de km (porțiunea București-Târgoviște are deja 4 benzi)

- modernizarea drumului de la Târgoviște la Sinaia (59 de km), lucrări ce implică reabilitare capitală, coreactarea unor curbe etc.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite