Sală Polivalentă de cinci stele. Cum va arăta cea mai mare sală de sport din Dâmbovița VIDEO

0
Publicat:

Sala Polivalentă din Târgoviște, cea mai mare din Dâmbovița, va fi modernizată cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița. Clădirea, ajunsă într-o stare deplorabilă, va avea inclusiv zonă de SPA.

Machetă sala Polivalentă din Târgoviște. FOTO CJD

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița, s-a aprobat modul în care va fi modernizată Sala Polivalentă, precum și valoarea estimată a proiectului - aproximativ 29.000.000 de lei.

„Transformăm Sala Polivalentă din Târgoviște în arena meritată de sportivii noștri și de sportul dâmbovițean. Lucrările sunt de anvergură, având în vedere suprafața construită de peste 3.200 de metri pătrați și suprafața utilă totală de aproximativ 4.500 metri pătrați. Publicul dâmbovițean va beneficia de 1.912 locuri cu scaune, dintre care 16 pentru oficialități și invitați speciali, 4 locuri pentru televiziuni și 8 locuri pentru persoane cu dizabilități”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

La finalul lucrărilor, Polivalenta va avea zone de SPA, de recuperare sportivă cu bazin/saună și cabinet medical.

Capacitatea vestiarelor este de 48 de sportivi, iar aceștia vor avea la dispoziție 4 vestiare.

Suprafețele de joc vor fi finisate cu parchet specific, dotate cu coșuri de baschet, fileu, porți de handbal, panouri digitale, sistem de iluminat nou și toate dotările necesare sporturilor de sală, anunță CJD.

La finalul lucrărilor, Sala Polivalentă din Târgoviște va putea găzdui, în cele mai bune condiții, meciuri de nivel național, european și mondial.

Lucrările de construcție au început în anul 1975 și au fost date spre execuție în postura de antreprenor general, Ministerului Construcțiilor Industriale — Grupului de Șantiere Construcții Târgoviște.

Terminarea lucrărilor s-a produs la jumătatea lunii decembrie 1979, iar inaugurarea efectivă s-a facul oficiat la 20 decembrie 1979 prin tăierea panglicii de către generalul Marin Dragnea — Primvicepresedinte al Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport, în fapt Șeful Sportului Românesc la acel moment și Florea Ristache — prim-secretar al Comitetului Județean PCR Dâmbovița.

Sala Sporturilor este amplasată în microraionul VI, în apropierea Haltei CFR Romlux, la ieșirea din Târgoviște către Câmpulung (DN 72 A). Conform Enciclopediei Târgoviștei – ediția 2011, clădirea Sălii Sporturilor a fost proiectată la Institutul de Proiectări Județean Dâmbovița condus de arh. Gheorghe Pintea și ing. Cristian Sora.

 

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite