Atenție de unde cumpărați carne de pui! Nereguli descoperite de inspectorii veterinari din Dâmbovița

0
Publicat:

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului Dâmbovița au întețit controalele înainte de sărbătorile pascale în unitățile de alimentație publică din județ.

Pui la rotisor SURSA Shutterstock
Pui la rotisor SURSA Shutterstock

Inspectorii sanitar-veterinari au făcut mai multe controale oficiale la unități de comercializare a puilor de o zi și în exploatațiile comerciale de tip A pe raza județului Dâmbovița.

Controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind condițiile de funcționare sanitar-veterinară a unităților, modul de comercializare și documentele sanitare veterinare de proveniență a păsărilor. În urma controalelor s-au constatat deficiențe privind transportul de păsări fără documente sanitare veterinare specifice, mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, încălcarea normelor de bunăstare în timpul transportului, nerespectarea condițiilor sanitare veterinare care au stat la baza obținerii înregistrării sanitare veterinare de către exploatațiile comerciale de tip A și nerespectarea condițiilor de biosecuritate în exploatații”, se arată într-un comunicat al DSVSA Dâmbovița.

Pentru deficiențele constatate s-a aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 3.600 lei.

Totodată, s-a dispus interzicerea activității pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui o zi și o ordonanță de suspendare pentru un magazin de comercializare pui o zi, până la remedierea deficiențelor.

Descindere DSV într-un magazin de carne, în Dâmbovița

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) Dâmbovița au efectuat în ultimele zile controale oficiale în unitățile de comercializare a produselor de origine animală din județ. 

VIDEO Deficiențe privind depozitarea cărnii, într-un magazin din Dâmbovița / SURSA DSV Dâmbovița

Controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind documentele de proveniență și siguranța alimentară a materiilor prime, semipreparatelor și produselor alimentare gata de consum, normele de igienă privind comercializarea alimentelor, depozitarea si expunerea produselor alimentare către consumatorii finali, respectarea Ordinului ANSVSA nr. 111/2008, respectiv a Ordinului ANSVSA 57/2010”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Dâmbovița.

În urma controalelor s-au constatat deficiențe privind depozitarea, etichetarea produselor alimentare, întreținerea spațiilor de comercializare și desfășurarea activităților în spații neaprobate în unități din localitățile Gura Ocniței și I.L. Caragiale. Carnea și fructele erau ținute pe jos, în condiții improprii, în pungi de plastic.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite