Medicii veterinari au început controalele pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. În Dâmboviţa vor funcţiona 5 centre de sacrificare animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: dr. Sandu Tolea, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa
FOTO: dr. Sandu Tolea, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a început controalele în târguri, oboare şi pieţe pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare, avândîn vedere că ne apropiem de sărbătorile pascale.

DSV Dâmboviţa a notificat toate primăriile din judeţ să vină în sprijinul crescătorilor de ovine, în sensul amenajării unor centre de sacrificare sub supravegherea medicilor veterinari. 

„În acest moment, centrele sunt în perioada de autorizare, noi am fost deja notificaţi de câţiva crescători de animale, care îşi doresc înfiinţarea acestor centre. Colegii mei sunt deja în teritoriu pentru a verifica condiţiile minime de siguranţă a alimentelor din aceste centre de sacrificare. În acestă perioadă, împreună cu Inspectoratul General de Poliţie Dȃmboviṭa, desfăşurăm acţiuni comune prin controale în trafic, pe marea majoritate a traseelor din Dȃmboviṭa pentru a preveni introducerea sau difuzarea pestei porcine africană, care, din nefericire a afectat şi judeţul nostru. În câteva localităţi au fost trei focare, drept pentru care noi suntem în acţiune împreună cu  Inspectoratul de Poliţie, pentru a preveni difuzarea şi introducerea acestei boli”,  a declarat dr.  Sandu Tolea, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa.

Pentru a face faţă volumului mare de muncă, medicii veterinari vor asigura permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. 

În săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale programul de lucru va fi mărit, până la ora 18:30.

La sediul DSVSA va fi afişat programul şi numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare-veterinare.

Toate acestea sunt măsuri care s-au dovedit eficiente în anii trecuţi, spune dr. Sandu Tolea. De precizat că amenzile ce se pot aplica pentru nerespectarea condiţiilor de sacrificare şi comercializare a mieilor ajung până la 40.000 de lei (400 de milioane de lei vechi), plus confiscarea şi distrugerea produselor care nu sunt însoţile de documentele legale.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite