Descindere DSV într-un magazin de carne, în Dâmbovița. Ce au putut să găsească inspectorii VIDEO

0
Publicat:

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) Dâmbovița au efectuat în ultimele zile, controale oficiale în unitățile de comercializare a produselor de origine animală din județ.

Deficiențe privind depozitarea cărnii, într-un magazin din Dâmbovița. FOTO DSV Dâmbovița
Deficiențe privind depozitarea cărnii, într-un magazin din Dâmbovița. FOTO DSV Dâmbovița

Controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind documentele de proveniență și siguranța alimentară a materiilor prime, semipreparatelor și produselor alimentare gata de consum, normele de igienă privind comercializarea alimentelor, depozitarea si expunerea produselor alimentare către consumatorii finali, respectarea Ordinului ANSVSA nr. 111/2008, respectiv a Ordinului ANSVSA 57/2010”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Dâmbovița.

Deficiențe privind depozitarea cărnii, într-un magazin din Dâmbovița. VIDEO DSV Dâmbovița

În urma controalelor s-au constatat deficiențe privind depozitarea, etichetarea produselor alimentare, întreținerea spațiilor de comercializare și desfășurarea activităților în spații neaprobate în unități din localitățile Gura Ocniței și I.L. Caragiale. Carnea și fructele erau ținute pe jos, în condiții improprii, în pungi de plastic.

Inspectorii au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 7.200 lei și au distrus o cantitate de 55 kg de produse alimentare neconforme.

Totodată, s-a dispus interzicerea activității pentru doi operatori economici până la remedierea deficiențelor.

A plouat cu amenzi înainte de Paște

A plouat cu sancţiuni din partea DSVSA Dâmboviţa în zilele premergătoarea Paştelui, anul trecut. Inspectorii sanitari au găsit zeci de nereguli în magazine, pentru care au aplicat sancţiuni uriaşe.

Autorităţile au efectuat o serie de controale în unităţi de producere, prelucrare, depozitare şi comercializare produse alimentare. 

În urma controalelor efectuate au fost identificate o serie de nereguli, după cum urmează: manipulare, depozitare/etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa dovezilor de efectuare a operaţiunilor DDD, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de lucru, depozitare necorespunzătoare a materiilor prime etc., depozitare necorespunzătoare a ustensilelor şi substanţelor de igienizare şi lipsa programelor de autocontrol”, se arată într-un comunicat al DSVSA Dâmboviţa.

În urma celor 179 controale au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 212.400 lei. De asemenea, au fost confiscate 86.71 kg produse alimentare, cele mai multe fiind din categoria lactatelor.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite