Sancţiuni de mii de lei în urma unor controale efectuate de medicii veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În această săptămână, inspectorii DSVSA Dâmboviţa au efectuat 92 controale în ferme, unităţi de producţie, prelucrare, depozitare şi comercializare produse alimentare de origine animală şi nonanimală.

S-au recoltat 81 probe produse alimentare, apă, furaje, conform Programului Strategic. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 6 sancţiuni în valoare de 14.400 lei şi un avertisment şi s-a emis o Ordonanţă de Interzicere a Activităţii.

"Au fost invitaţi la sediul DSVSA şi asistenţii veterinari împreună cu medicii veterinari de liberă practică, în cadrul întâlnirii de lucru fiindu-le prezentate aspecte legate de PPC şi PPA (notificarea tuturor cazurilor de boală la porcine atât medicilor veterinari de liberă practică, cât şi la DSVSA), dar şi de Boală de Newcastle, Influenţa Aviară, AIE etc. Au fost verificate şi avizate planurile cifrice pentru anul 2018, depuse conform Ord. ANSVSA35/2016. Tot în această săptămână a avut loc o întrunire cu reprezentanţii fermelor avicole, cu medicii veterinari împuterniciţi în acestea conform legii, în cadrul căreia s-au discutat probleme privind măsurile de biosecuritate în fermele avicole, aspecte legate de nutriţie, farmacovigilenţă", se arată într-un comunicat al DSVSA Dâmboviţa.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite