Violator dat în urmărire internaţională. A pus cuţitul la gât unei fete de 16 ani şi a siluit-o într-un internat de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Obreja - violatorul dat in urmarire internationala. FOTO: www.politiaromana.ro
Ionel Obreja - violatorul dat in urmarire internationala. FOTO: www.politiaromana.ro

Ionel Marius Obreja, de 34 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost dat în urmărire internaţională după ce la începutul verii a intrat cu forţa în internatul unei şcoli din localitatea suceveană, unde sub ameninţarea cuţitului, a violat o tânără în vârstă de 16 ani.

Tribunalul Suceava a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Ionel Marius Obreja, de 34 de ani, din Câmpulung Moldovenesc împotriva deciziei pronunţate pe 29 iulie 2015 de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc prin care individul a fost arestat preventiv în lipsă pentru comiterea infracţiunii de viol.

Între timp, acesta a fost dat în urmărire internaţională, pe site-ul Poliţiei Române fiind făcute publice semnalmentele sale: 1,80 metri înălţime, constituţie atletică, faţă ovală, ten deschis, părul şaten închis, ochi căprui, frunte lată, nas drept, bărbie îngropată, sprâncene arcuite, fără semne particulare.

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, procurorii au propus arestare preventivă în lipsă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Ionel Marius Obreja pentru viol şi violarea sediului profesional. Anchetatorii susţin că în dimineaţa de 8 iunie 2015, în intervalul orar 03.00 – 05.00, individul a pătruns fără drept în sediul internatului Şcolii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc, după ce a forţat o uşă. El a ameninţat cu un cuţit o fată de 16 ani, după care, prin violenţă, a întreţinut relaţii sexuale cu ea, într-o cameră a internatului, unde aceasta dormea singură.

Suspectul a dispărut de acasă încă din ziua respectivă, astfel că procurorii au solicitat un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ionel Marius Obreja, instanţa admiţând propunerea Parchetului. Autorităţile locale din Câmpulung Moldovenesc nu pot explica cum Obreja a reuşit să intre în internat, în condiţiile în care clădirea are gratii la parter, camere video şi paznic.

Victima a fost ameninţată cu un cuţit şi obligată să întreţină relaţii sexuale cu agresorul. Acesta a siluit-o pe minoră aproape două ore, plecând din internat în jurul orei 5.00.

De frică să nu fie înjunghiată, victima nu a ţipat, într-o cameră alăturată fiind alte trei  eleve, care însă au declarat că nu au auzit nimic.

În internat se afla şi pedagoga de serviciu, însă nici aceasta nu a auzit nimic, fiind sesizată despre ceea ce s-a întâmplat chiar de eleva violată, imediat după ce agresorul a fugit din clădirea internatului.

Suspectul a fugit imediat după viol

Infracţiunea de viol a fost confirmată de medicii legişti, stabilindu-se că victima a suferit leziuni pentru care a necesitat două săptămâni de îngrijiri medicale.

Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc au investigat violul chiar în dimineaţa zilei respective, descoperind pe mobilierul din încăpere mai multe amprente ale autorului. Când au făcut verificări în baza de date au constatat că acestea aparţin unui client mai vechi de-al lor, Ionel Marius Obreja.

S-au dus imediat la locuinţa acestuia, unde au dat peste o femeie care le-a spus că Obreja şi-a făcut bagajele şi a plecat de acasă chiar în acea dimineaţă.

Inclusiv victima, susţin sursele noastre, l-a indicat pe Obreja drept autorul violului, după ce l-a recunoscut dintr-o planşă fotografică cu mai mulţi recidivişti prezentată de poliţişti.Ionel Marius Obreja a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni cu violenţă (tâlhării) şi furturi, fiind eliberat din penitenciar ultima oară în ianuarie 2014.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite