VIDEO Imagini spectaculoase cu salturile unor ciute peste un drum dintr-o pădure din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Cezar Tomescu
FOTO: Cezar Tomescu

Imaginile inedite, în care ciutele efectuează salturi mari de câţiva metri peste drum, au fost surprinse de silvicultorii suceveni George Celsie şi Ana Maria Roibu, pe raza Ocolului Silvic Marginea, din judeţul Suceava.

Inginerul Silvic, George Celsie, care este purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Suceava, ne-a declarat că se afla la vânătoare de porci mistreţi când a obervat cârdul din care făceau parte 15 ciute. El ne-a spus că nu este pentru prima dată când reuşeşte să surprindă astfel de imagini. 

Pe pagina de Facebook a Romsilva se arată că pădurile administrate de Direcţia Silvică Suceava asigură habitatul pentru o faună bogată.

De altfel, numeroase ciute se găsesc şi în pădurea de lângă comuna Pătrăuţi. Profesorul Cezar Tomescu, de la Facultatea de Silvicultură a Universităţii "Ştefan cel Mare" obişnuieşte să iasă la "vânătoare" cu aparatul de fotografiat în zona respectivă. 

“Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condiţiile de linişte, adăpost şi hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână.Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme şi trăiesc în libertate până la 20 de ani”, mai precizează specialiştii de la Regia Naţională a Pădurilor.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite