FOTO VIDEO Un cerb solitar şi mai multe capre negre curioase, ”vedetele” unor imagini inedite suprinse în Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capre negre fotografiate în pădure. Foto: Parcul Natural Apuseni
Capre negre fotografiate în pădure. Foto: Parcul Natural Apuseni

Rangerii de la Parcul Natural Apuseni au surprins noi imagini foto şi video spectaculoase cu animale sălbatice în mediul lor natural.

Un cerb solitar şi mai multe capre negre foarte curioase sunt ”vedetele” unor imagini făcute publice de rangerii de la Parcul Natural Apuseni

În unele imagini se observă câteva capre negre uitându-se curioase spre camera de fotografiat, parcă ştiind că sunt pozate, iar în altele apar alături de iezi şi sunt la fel de curioase.

Caprele negre trăiesc de obicei în zone stâncoase, iar în sezonul cald au culoare brun-roşcată, partea inferioară a corpului fiind alb-gălbui, având pe spate o dungă neagră. Iarna culoarea caprei este brun închis, brun negricios, fiind alb pe abdomen şi picioare, capul fiind de culoare albă-gălbuie, pe creştet având o dungă de culoare închisă.

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare repre­zentant al animalelor sălbatice din fauna ţării noastre. În materialul video realizat şi publicat pe internet se observă un astfel de animal spectaculos, filmat în timp ce se plimba într-o pădure din Apuseni.

 Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural de tip peisaj terestru) situată în România, pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor. Parcul naţional se află în vestul ţării, în partea central-estică a Munţilor Apuseni, înconjurat de Masivul Vlădeasa la nord, Munţii Pădurea Craiului la nord-vest, Munţii Bihorului la sud, Munţii Gilău la est şi Munţii Codru-Moma la sud-vest.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite