Lemn fără acte, confiscat cu tot cu autotrenul care îl transporta, la Suceava FOTO

0
Publicat:

Vehiculul, în valoare de 40.000 de euro, a fost indisponibilizat și lăsat în custodia IPJ Suceava., împreună cu lemnul confiscat, pentru care nu existau documente de proveniență.

Autotrenul confiscat la Suceava SURSA Poliția Română
Autotrenul confiscat la Suceava SURSA Poliția Română

Polițiștii de la Vadu Moldovei, Suceava, au acționat pe linie silvică stabilind că o societate care administrează un depozit situat în localitatea Mălini transporta cantități de lemn înscrise în avize cu încălcarea prevederilor legale și fără proveniență legală.

Lemnul era transportat cu un autotren condus de un șofer de 28 de ani, din Mălini-Suceava.

Vehiculul a intrat în județul Neamț și a fost preluat de polițiștii suceveni de acolo, după verificări în bazele de date.

Lemnul fără acte a fost confiscat împreună cu vehiculul a cărui valoare se ridică la 40.000 de euro.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport".

În continuarea cercetărilor, materialul lemnos a fost măsurat de către reprezentanții Ocolului Silvic Râșca, rezultând un volum total de 23.264 mc lemn rotund rășinoase (din care 4.278 mc lemn rotund brad și 18.986 mc lemn rotund molid).

Materialul lemnos, în valoare de 4.327 lei, a fost indisponibilizat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Râșca, depozitul Sevastian. 

Ansamblul rutier folosit la transport, în valoare de 40.000 Euro, format din cap tractor și semiremorca, a fost indisponibilizat, sigilat și lăsat în custodie în spațiul special amenajat al IPJ Suceava.

Autotrenul cu bușteni, confiscat la Suceava SURSA Poliția Română
Autotrenul cu bușteni, confiscat la Suceava SURSA Poliția Română
Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite