Lovitură pentru hoții de cherestea din Bacău. Polițiștii au confiscat vehiculul greu folosit la furt

0
Publicat:

Un ansamblu rutier, format din cap tractor și remorcă, a fost reținut în vederea confiscării când polițiștii din Bacău au descoperit că acesta transporta zeci de metri cubi de lemne cu acte false.

Ansamblul rutier a fost reținut de polițiști în vederea confiscării FOTO arhivă Adevărul
Ansamblul rutier a fost reținut de polițiști în vederea confiscării FOTO arhivă Adevărul

Duminică, 22 ianuarie, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat în trafic, pe DN2-E85, pe raza localității Răcăciuni, un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 55 de ani, din județul Neamț, care transporta material lemnos, pe direcția de deplasare Bacău-Adjud.

„Întrucât conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru care existau suspiciuni cu privire la legalitatea documentului, polițiștii au procedat la indisponibilizarea ansamblului de vehicule, încărcat cu 55 metri cubi de material lemnos”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău, care au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transport de material lemnos în volum de peste 10 metri cubi fără documente.

Oamenii legii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a ansamblului rutier, în valoare de 40.000 de euro și a materialului lemnos, cu o valoare de 49.000 de lei.

Patron din Neamț, prins cu afaceri ilegale cu lemn

La sfârşitul săptămânii trecute, un agent economic din Trifeşti, județul Neamț, a fost verificat de cadre de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier şi Piscicol din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

„Poliţiştii au efectuat verificări la un operator economic, aplicând sancţiuni, în valoare totală de 35.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice“, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

De asemenea, organele de control au dispus confiscarea a aproximativ 162 de metri cubi de material lemnos de diferite esenţe şi sortimente, în valoare de peste 140.000 de lei. Astfel, patronul prins cu afaceri ilegale cu lemn s-a ales cu o „pagubă“ de 175.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite