Tânără de 18 ani cercetată de DGA după ce a încercat să dea șpagă unui polițist examinator pentru a obține permis de conducere

0
Publicat:

Totul s-a întâmplat vineri, în municipiul Suceava, la proba practică pentru obținerea permisului auto, când tânăra a strecurat în dosarul de candidat înmânat examinatorului și 100 de euro.

examen auto scoala sofero foto calin gavrilas

Examinatorul a fost cel care a denunțat-o pe tânăra de 18 ani, iar acum cei de la DGA Suceava efectuează cercetări.

Polițistul respectiv avea de examinat vineri 14 candidați, printre care și tânăra respectivă.

În momentul în care a venit rândul acesteia, în dosarul cu actele de candidat, tânăra strecurat 100 de euro și apoi a înmânat dosarul polițistului examinator. Ea spera că dacă va da mită va obține permisul auto pe care și-l dorea atât de mult.

 Totul a fost filmat însă pe camera video pe care o avea asupra lui angajatul de la Permise Auto Suceava.

Acesta a raportat incidentul superiorilor săi, care, la rândul lor au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Suceava.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în autoturismul de școală au fost identificate două bancnote de 50 de euro.

Banii au fost ridicați ca probă în dosar, tânăra fiind cercetată acum pentru tentativă de dare de mită.

Serviciul Permise Auto Suceava a fost în centrul unui scandal uriaș, după ce procurorii DNA au reținut zeci de polițiști de aici, în frunte cu șeful acestui serviciu, pentru luare de mită.

Vorbim despre o adevărată fabrică de permise auto pe bani, pentru că se dădeau permise auto pe ochi frumoși, pe sume care puteau ajunge și la 6.000 de euro de candidat.

Nu conta dacă era vorba despre un candidat analfabet sau dacă acesta știa rutier legislație, sute de persoane intrând în posesia unui unui permis auto doar pentru că au dat șpagă examinatorilor.

De altfel, procurorii au ridicat de la suspecții din dosar sume importante de bani, bijuterii și obiecte de lux.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite