Afaceristul „Codiță” din Caracal, prins din nou fără permis la volan. A fost reținut și ulterior eliberat de judecător

0
0
Publicat:

Afaceristul Remus Rădoi, cunoscut drept „Codiță”, a fost reținut în urma unui control în trafic. Deși nu se află la prima abatere, judecătoria Caracal a decis eliberarea sa.

Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock

„Codiță”, afaceristul care controlează mai multe firme de pază, devenit celebru în timpul „cazului Caracal”, atunci când a făcut public faptul că unul dintre polițiștii care coordonau cercetările i-a cerut ajutorul pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu, după ce fata sunase la 112, a fost surprins  în după-amiaza zilei de 3 martie 2023, pe varianta de ocolire a municipiului Caracal, la volanul unei mașini.

Rădoi nu ar fi mai avut dreptul să conducă, spun polițiștii, însă nu era pentru prima dată când urca la volan fără drept. Mai mult, ar fi avut la mașina pe care o conducea numerele altei mașini, același model, motivând că cel mai probabil lucrătorii vopsitoriei la care a avut mașinile la vopsit au făcut o încurcătură, montând greșit numerele.

La data de 3 martie, în jurul orei 17,10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice pe Centura Ocolitoare a municipiului Caracal, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Redea, județul Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului avea dreptul de a conduce suspendat, iar autoturismul era neînmatriculat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La scurt timp, Remus Rădoi și a și fost reținut, fiind pentru a doua oară când polițiștii îl rețin pentru infracțiuni la regimul rutier. „Ulterior, la aceeași dată, polițiștii, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Caracal, au reținut bărbatul pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând sa fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale”, au mai precizat polițiștii.

Afaceristul a fost, în schimb, eliberat de către magistrații Judecătoria Caracal, aceștia respingând propunerea procurorului și dispunând eliberarea de îndată. 

În temeiul art. 227, alin. (1), din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosarul de urmărire penală nr. 434/P/2023, faţă de inculpat (...) şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub măsura reţinerii instituite prin Ordonanţa de reţinere nr. 434/P/2023 din data de 03.03.2023 a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Olt - Poliţia Municipiului Caracal - Biroul Rutier. (...) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, este soluția pe scurt a instanței caracalene.

De-a lungul timpul, Remus Rădoi a avut probleme nu doar pentru încălcarea legislației rutiere, ci și ca urmare a neregulilor constatate de către anchetatori în activitatea firmelor pe care acesta le administrează. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite