Cât costă un permis de conducere fals. Mărturisirea unui bărbat de 60 de ani, prins de polițiști

0
Publicat:

Un bărbat de 60 de ani din Botoșani a fost prins la volan cu permisul de conducere fals. Acesta le-a mărturisit oamenilor legii că a oferit suma de 4.000 de euro unui cunoscut, pentru a-l procura.

Bărbatul a fost oprit de Poliția de Frontieră FOTO botosaninews.ro
Bărbatul a fost oprit de Poliția de Frontieră FOTO botosaninews.ro

Polițiștii de frontieră din Botoșani, la un control de rutină, au găsit un sătean din Poiana, în vârstă de 60 de ani, cu permis de conducere fals.

Botoșăneanul a și mărturisit cât a oferit pentru confecționarea documentului. Acesta riscă închisoarea, mai ales că fapta sa poate fi încadrată la „uz de fals“.

Incidentul a avut loc, joi, 9 martie, în zona localității Poiana, județul Botoșani, într-o zonă de frontieră. Un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi a oprit pentru un control de rutină, fiind zonă de frontieră cunoscută pentru traficul de țigări, un autoturism de teren.

Șoferul, un bărbat de 60 de ani, localnic din zona respectivă, a prezentat permisul de conducere la cererea polițiștilor. Deși permisul părea în regulă, la prima vedere, oamenii legii și-au dat seama că este de fapt, un fals. 

4000 de euro un permis de conducere

La o verificare atentă, polițiștii de frontieră, accesând și baza de date, și-au dat seama că bărbatul nu a avut niciodată permis de conducere. Nu se știe de când circulă în felul acesta.

În plus, întrebat de unde are documentul fals, bărbatul a mărturisit polițiștilor că a oferit suma de 4000 de euro, printr-o cunoștință, pentru a-l procura.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conform Codului Penal, conducerea fără permis a unui autovehicul sau tramvai se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani. În plus, folosirea unui permis fals intră în categoria infracțiunilor fals și uz de fals și se pedepsește de asemenea cu închisoarea. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite