Spitalul din Suceava, obligat la daune uriașe către familia unui bebeluș mort în urma unor infecții nosocomiale

0
Publicat:

Unitatea medicală a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 1.260.000 de lei și la daune morale în valoare totală de 650.000 de euro către familia unui bebeluș decedat în 2016. În total, trei nou-născuți au murit în spital în decurs de câteva luni în urma unor infecții nosocomiale.

Spitalul din Suceava a fost obligat să plătească daune de sute de mii de euro FOTO arhivă Adevărul
Spitalul din Suceava a fost obligat să plătească daune de sute de mii de euro FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Suceava a pronunțat miercuri, 6 decembrie 2023, un prim verdict în procesul intentat Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru moartea a trei bebeluși în 2016.

Dosarul a fost trimis în instanță de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar în proces s-au constituit părți civile părinții și sora micuțului Alexandru Teodor Manea, unul dintre cei trei bebeluși decedați.

Judecătoria Suceava a condamnat spitalul din Suceava la o amendă penală de 1.260.000 de lei pentru ucidere din culpă. Magistrații au stabilit ca părinții lui Alexandru Teodor să primească daune morale de 500.000 de euro, iar sora nou-născutului mort va primi 150.000 de euro. Decizia instanței nu este definitivă.

În 2016, trei bebeluși au decedat la spitalul județean din Suceava într-un interval de 7 luni. O expertiză a Institutului de Medicină Legală Iași a stabilit că micuții au murit în urma unor infecții nosocomiale.

S-a descoperit ulterior că apa din spital era infestată cu pseudomonas aeruginosa, o bacterie extrem de periculoasă cunoscută sub denumirea de piocianic. 

Autopsia a stabilit că Alexandru Teodor a murit în urma septicemiei cu meningită purulentă și a insuficienței respiratorii acute.

Deși expertiza medico-legală a stabilit legătura dintre contaminarea spitalului cu microorganisme cu potențial nosocomial pentru că nu fusese dezinfectată coloana de apă, ceea ce a dus la infectarea bebelușilor, nici conducerea de atunci și nici un alt angajat al spitalului din Suceava nu au fost puși sub acuzare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite