Șoseaua DN 17B, acoperită cu stânci și pietriș, în județul Suceava. Muntele a luat-o la vale VIDEO

0
Publicat:

Alunecarea de teren s-a produs luni dimineață, iar autoritățile spun că a fost cauzată de precipitațiile abundente din ultima perioadă. Drumarii intervin în zonă pentru degajarea carosabilului.

Alunecare de teren la Holda FOTO Alina Iosif
Alunecare de teren la Holda FOTO Alina Iosif

O nouă alunecare de teren s-a produs luni dimineață, în jurul orei 7.00, la Holda, unde s-au înregistrat căderi importante de pietre și material aluvionar de pe versant.

DN 17 B a fost acoperit din nou cu bucăți de stâncă și pietriș iar lucrătorii de la drumuri au trebuit să intervină pentru degajarea carosabilului.

Conform subprefectului de Suceava, Cristian Șologon, alunecarea s-a produs în aceeași zonă ca cea din vara anului trecut dar pe porțiunea pe care plasa de protecție rămăsese în picioare.

Acesta a declarat că porțiunea de drum pe care au căzut bucățile de stâncă, era oricum închisă deoarece se efeetuează lucrări în zonă și de aceea nu au fost răniți.

Subprefectul de Suceava spune că muntele o ia din nou la vale din cauza precipitațiilor abundente din ultima vreme.

În cursul zilei de luni au intervenit drumarii pendru degajarea șoselei iar marți se încearcă turnarea betonului pentru ridicarea unui zid de protecție, pentru a fi oprite alucecările de teren.

Pe sectorul de drum menționat vorbim despre o reactivare a unor alunecări de teren din toamna anului trecut, constructorul având deja în execuție lucrări de rânguire și consolidare a versantului  cu zid de sprijin.

Firma care efectuează lucrarea este SC Holtex Grup Invest SRL. Lucrarea de stabilizare ar trebui să fie finalizată în toamna acestui an.

Misiunea de stabilizare a versantului pe termen lung este dificilă având în vedere problemele din zonă, cu un versant instabil, din care ies izvoare de apă și cu foste galerii miniere în apropiere.

Pământul o ia la vale inclusiv în municipiul Suceava, în urma precipitațiilor abundente. Este vorba despre versantul din cartierul Zamca, aflat la marginea pădurii cu același nume.

Alunecările de teren s-au reactivat acum pentru că au mai fost probleme în zonă, în ultimii zece ani, din cauză că terenul este plin de izvoare.

Acum, într-o singură noapte, s-a produs o alunecare de teren masivă, care a provocat pagube majore în campusul unui liceu privat din municipiul Suceava, unde învață sute de copii.

O parcare a școlii s-a prăbușit complet, iar un corp nou de clădire, în care funcționau două săli de clasă, a fost grav afectat și a trebuit demolat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite