Un mort şi un rănit grav, după o surpare de piatră la o carieră din Constanța

0
Publicat:

O surpare de piatră la o carieră din localitatea constănţeană Nicolae Bălcescu, în apropierea municipiului Medgidia, a făcut două victime. O persoană a murit, iar o alta a fost rănită grav, potrivit Agerpres.

Accidentul a avut loc luni după-amiază
Accidentul a avut loc luni după-amiază

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea", după ce pompierii au fost solicitaţi să intervină printr-un apel la numărul unic de urgenţe 112, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, cele două persoane fiind scoase rapid de sub piatră.

Cadrele medicale au încercat în zadar resuscitarea uneia dintre victime, iar în cele din urmă a fost înregistrat decesul.

Cea de a doua persoană a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, ambele persoane scoase de sub piatră sunt bărbaţi, cel transportat la spital suferind un traumatism cranio-cerebral grav.

Conform ISU „Dobrogea'', la locul producerii tragediei au fost mobilizate două echipaje de descarcerare, o autospecială de stingere incendii, containerul multirisc, o ambulanţă SMURD, un echipaj al SAJ şi elicopterul SMURD.

Un accident de muncă similar a avut loc în februarie, în balastiera unei societăți comerciale din Vâlcea. Un muncitor a fost extras, în stare inconștientă, din nisipul care căzuse peste el.

În ianuarie, un muncitor de 33 de ani care lucra la reţeaua de apă a decedat după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Tragedia a avut loc în satul băcăuan Cetăţuia.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite