Cea mai aglomerată intrare din orașul Galați, în pericol de prăbușire din cauza unei surpări de teren

0
Publicat:

O alunecare de teren periculoasă s-a petrecut pe drumul naţional DN2B, cea mai aglomerată intrare în orașul Galaţi, din cauza precipitațiilor din ultima perioadă. Suparea poate afecta benzile transportoare care traversează șoseaua.

Lucrările vor începe în regim de urgență FOTO: ARHIVA, Primăria Galați
Lucrările vor începe în regim de urgență FOTO: ARHIVA, Primăria Galați

Dat fiind numărul ridicat de vehicule de mare tonaj ce tranzitează drumul, autoritățile locale au decis remedierea în regim de urgenţă a accidentului de teren ce poate conduce „la prăbuşirea benzilor transportoare peste drumul naţional DN2B, cu complicaţii deosebit de grave”.

„Precipitațiile înregistrate în ultima perioadă în zona Galaţi au creat condiţiile propice producerii de ravene şi alunecări de teren, cu consecinţe deosebite asupra drumului naţional DN2B, la intrarea în municipiul Galaţi. Instabilitatea taluzului din zona Tirighina poate afecta sistemul rutier al drumului şi implicit fundaţia stâlpului de susţinere a benzii transportoare”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice.

Potrivit expunerii de motive realizată de Primăria Galați, lucrarea de stabilizare a solului şi de reabilitare a terenului din zona Tirighina se poate încadra ca accident tehnic şi trebuie realizată într-un timp cât mai scurt.

„Lucrările vizează protecţia antierozională a taluzului prin geocelule umplute cu pământ preînsămânţat cu plante perene cu rădăcini adânci şi creştere rapidă, pretabile zonelor foarte puternic şi excesiv afectate de fenomenele de eroziune în suprafaţă a terenului, rezultând o vegetalizare a întregului versant. Pentru combaterea eroziunii la suprafaţa versantului, se recomandă realizarea de lucrări de uniformizare a suprafeţei terenurilor în pantă (modelare-nivelare, terasări) care combat şiroirea şi ravinarea necontrolată, reducând concentrarea scurgerilor superficiale. De asemenea, se vor reface straturile de infrastructură şi suprastructură rutieră în zonele afectate de accidentul de teren”, se precizează în documentaţia licitaţiei.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 895.000 de lei fără TVA, iar termenul de execuţie pentru lucrări este de 60 de zile. 

Nu este prima surpare care are loc în zonă. În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Galați a a luat decizia, în urma surpării carosabilului din zona Tirighina, restricționării totale a traficului rutier. 

S-au luat măsuri de semnalizare a zonei afectate, iar traficul rutier va fi deviat la Șendreni, sensul giratoriu de la Nalba, și la Independența.

„S-au luat măsuri de semnalizare a zonei afectate, iar traficul rutier va fi deviat la Șendreni, sensul giratoriu de la Nalba, și la Independența. Astfel, traficul greu va fi deviat pe ruta Independența-Slobozia Conachi-Galați. Altă rută ce poate fi folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone este Șendreni- Brăila-Galați”, a transmis la acea dată Primăria Galați.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite