Româncă premiată pentru că a născut 19 copii: „La baza fiecărui mare creștin stă devotamentul mamei”

0
Publicat:

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a acordat unei sucevence, soția unui cantor bisericesc din localitatea Giurgești,  Ordinul eparhial „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", acordat de Arhiepiscopul Calinic, pentru meritul de a fi adus pe lume și a fi crescut 19 copii.

Aneta Artemie și soțul ei FOTO Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Aneta Artemie și soțul ei FOTO Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

 O femeie din parohia Giurgești, județul Suceava, a fost omagiată recent pentru că a născut și crescut nu mai puțin de 19 copii.

Aneta Artemie, soția unui cantor bisericesc de la biserica parohială din localitate, a fost distinsă cu Ordinul eparhial „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", acordat de Arhiepiscopul Calinic.

Ordinul a fost înmânat de către profesorul Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial la Sectorul Cateheză, Tineret și Educație pentru viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Momentul festiv a făcut parte dintr-un atelier de lucru pentru mamele din comunitate, găzduit de preotul paroh Marian Ștefan Onea și coordonat de soția sa, Paula Onea, potrivit orthodoxtimes.com.

Peste 40 de membre ale parohiei au participat la atelierul intitulat „Cum să fii mama unui adolescent în societatea de astăzi". Valentina Rusu, psiholog, le-a explicat participantelor cum să crească sănătos copiii și cum să relaționeze eficient cu fiii și fiicele adolescente.

Educația unui copil începe în pântecele mamei. Întreaga viață, abilitățile, experiențele spirituale și preocupările mamei sunt transmise copilului. Putem spune că la baza creșterii și pregătirii pentru viață a fiecărui mare creștin stă devotamentul mamei", a spus părintele Marian Ștefan Onea, potrivit site-ului eparhiei.

Distincția primită de Aneta Artemie FOTO Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Distincția primită de Aneta Artemie FOTO Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

„Ne dorim ca această conferință să ajute mamele să gestioneze mai bine problemele care apar odată cu adolescența copiilor lor, să transforme treptat relația cu copiii lor dintr-una de autoritate într-una de parteneriat", a mai adăugat părintele Marian Ștefan Onea.

Parohia Giurgești, care face parte din Decanatul de Fălticeni, a înființat recent un Centru de tineret pentru cateheză și activități sociale.

Anul acesta, în luna martie, declarată Luna Vieții, 1.500 de orașe și comune din România și Republica Moldova au organizat mii de activități pro-viață. Aproximativ 200.000 de persoane au participat la acestea, au anunțat sâmbătă organizațiile „Studenți pentru Viață” și „România pentru Viață”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite