Reacția unui urs când dă nas în nas cu un pădurar. Este unul dintre cele mai teritoriale animale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Moroșanu, un pădurar din județul Suceava, a filmat zilele trecute întâlnirea cu un urs uriaș într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșeni. Animalul l-a privit și mirosit preț de câteva secunde, după care a dispărut printre copaci.

Momentul în care ursul îl observă pe pădurar FOTO Romsilva
Momentul în care ursul îl observă pe pădurar FOTO Romsilva

O nouă întâlnire palpitantă între un exemplar impresionant de urs și Ionel Moroșanu, un pădurar cunoscut pentru filmările sale de animale sălbatice, a avut loc zilele trecute într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșeni din cadrul Direcției Silvice Suceava.

În imagini se vede cum ursul îl privește și îl miroase pe pădurar pentru câteva secunde, după care se îndepărtează încet printre copaci.

Urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Directia Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Joaca cu un bulgăre de sare

Un alt urs a fost filmat recent de același Ionel Moroșanu tot într-o pădure din Suceava. Curios și cu speranța că va da peste ceva bun, animalul a descoperit că sarea nu e ...dulce.

În schimb, un alt locatar al pădurii din județul Suceava în care a fost amplasată camera de monitorizare a faunei sălbatice, un cerb impunător, s-a bucurat de această delicatesă, absolut necesară pentru cervide.

Este vorba practic de o sărărie, amplasată în fondul cinegetic de angajații Ocolului Silvic Broșteni, din județul Suceava.

Un urs a fost filmat recent într-o pădure la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș–Severin jucându-se tot cu un bulgăre de sare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite