Polițiștii din Suceava s-au rugat de un șofer suspectat că a omorât un om cu mașina să se predea. „Vino și deschide poarta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii i-au cerut șoferului suspectat că a omorât un om și a fugit de la locul faptei să se predea. Bărbatul a acroșat cu mașina un pieton și s-a baricadat în casa sa la câteva sute de metri de locul accidentului.

Momentul în care șoferul se predă polițiștilor FOTO Monitorul de Suceava
Momentul în care șoferul se predă polițiștilor FOTO Monitorul de Suceava

UPDATE IPJ Suceava a venit cu precizări, după cazul șoferului care a lovit mortal un pieton și apoi s-a baricadat în casă, lăsându-i pe polițiști la poartă, pentru că nu aveau mandat. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în instanță pentru propunerea de arestare preventivă.

"După identificarea și localizarea șoferului de 21 ani, polițiștii au dispus măsuri de preluare a acestuia, cu respectarea strictă a legislației și a procedurilor legale în vigoare.

Astfel, având în vedere refuzul bărbatului de a permite accesul pe o proprietate privată, polițiștii au dispus în regim de urgență accesarea mecanismelor legale, respectiv informarea unității de parchet, în vederea solicitării de către procuror și emiterii de către judecător a unei autorizații de percheziție domiciliară, instrument legal pentru pătrunderea în imobilul în care se afla bărbatul.

De asemenea, polițiștii au avut în atenție, în permanență, zona în care se afla bărbatul și au dispus măsuri de securizare a arealului, în paralel inițiind o procedura de negociere, în vederea preluării bărbatului, fără incidente.

Urmare a demersurilor efectuate, s-a reușit preluarea în condiții de siguranță a bărbatului, fără a fi necesara utilizarea forței sau a armamentului din dotare.

În cauză, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet și instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.", se arată în comunicatul poliției. 

Știrea inițială

Accidentul mortal a avut loc miercuri, 1 mai, pe drumul județean care leagă localitățile Moara de Frumoasa din județul Suceava. Un autovehicul care circula cu viteză lovește un pieton, care este aruncat efectiv în aer în urma impactului violent.

Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, însă oamenii legii au depistat rapid mașina după imaginile recuperate de pe camerele de supraveghere din zonă.

Este vorba de un tânăr de 25 de ani, care locuiește la aproximativ 200 de metri de locul unde a lovit un bărbat de 35 de ani, care a murit imediat după impact.

Tânărul s-a baricadat în casă, iar polițiștii au înconjurat gospodăria, astfel încât acesta să nu poată fugi. Șoferul a refuzat să se predea inițial polițiștilor, iar aceștia nu au putut pătrunde în curtea imobilului fără un mandat de percheziție.

Prin urmare, oamenii legii au purtat negocieri cu tânărul prin gardul casei sale, la care a asistat și avocatul acestuia.

„Vino și deschide poarta, că nu pot să intru. Măi, vino aici, la poartă", i-a strigat unul dintre polițiști șoferului, potrivit martorilor.

În cele din urmă, autorul accidentului  s-a predat polițiștilor, fiind convins de avocatul lui. Tânărul avea o rană la nas și le-ar fi spus oamenilor legii că nu a realizat că a lovit un om cu mașina.

Tânărul a fost încătușat și dus la Poliție pentru audieri FOTO Monitorul de Suceava
Tânărul a fost încătușat și dus la Poliție pentru audieri FOTO Monitorul de Suceava

Imediat după ce a ieșit din curte, șoferul a fost percheziționat și încătușat de polițiști, fiind apoi urcat într-o autospecială de Poliție și dus la sediu pentru audieri.

Anchetatorii au cerut acum mandat și pentru  pentru a putea intra în curtea casei, unde se află autoturismul implicat în accidentul mortal, pentru a putea face o analiză amănunțită a acestuia și a strânge probe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite