Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou va străbate străzile din Suceava, sâmbătă seară. Mii de credincioși sunt așteptați la procesiune

0
Publicat:

Mii de credincioși sunt așteptați la Suceava pentru a se închina la moaștele Sfântului Ioan cel Nou. În această dimineață, racla cu sfintele moaște a fost scoasă din biserică și va fi purtată într-o impresionantă procesiune prin oraș.

Baldachin Sf. Ioan cel nou Suceava -  Foto Facebook Mănăstirea Sf  Ioan cel nou
Mii de credincioși sunt așteptați la Suceava - Foto Facebook Mănăstirea Sf Ioan cel Nou

Procesiunea „Calea Sfinților” va avea loc în Suceava, sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 18:00, în cadrul căreia moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor fi purtate prin oraș. În conformitate cu tradiția, racla va fi purtată de clerici și monahi pe un traseu solemn. Procesiunea va începe din curtea Catedralei Arhiepiscopale, urmând să treacă prin mai multe locații sacre ale orașului, relatează Monitorul de Suceava.

Drumul va începe pe strada Ion Vodă Viteazu, cu prima oprire la Biserica „Învierea Domnului”. Apoi va continua pe strada Ana Ipătescu, cu o oprire la Biserica „Domnițelor”, și pe strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”. Procesiunea va continua pe strada Curtea Domnească, strada Vasile Alecsandri și strada Mihai Eminescu, oprindu-se apoi la Biserica „Sfântul Nicolae”. De acolo, va urma traseul pe strada Mărășești către Biserica „Nașterea Domnului” (Catedrala), unde va avea loc a cincea oprire. Pe bulevardul George Enescu și strada Universității, se va face o oprire în intersecția Nordic, iar următoarea oprire va fi în fața Universității „Ștefan cel Mare”. De la Universitate, procesiunea va merge pe bulevardul 1 Mai spre Primăria Municipiului Suceava și Palatul de Justiție, cu alte două opriri. Traseul va continua spre Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, unde va avea loc a zecea oprire, apoi se va coborî pe strada Mitropoliei până la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Evenimentul este parte din sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocazie așteptată de credincioși. În perioada 22-24 iunie, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” va găzdui un program liturgic și cultural amplu, care cuprinde slujbe și evenimente artistice deosebite, cum ar fi concertul de muzică bizantină din seara zilei de duminică, 23 iunie.

Peste 400 de jandarmi suceveni vor fi prezenți la datorie în minivacanța de Rusalii. În perioada 22-25 iunie, Jandarmeria Suceava va intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent și în sistem integrat la nivelul județului Suceava, pentru ca dumneavoastră să vă puteți petrece în siguranță timpul liber alături de cei dragi.  Fie că alegeți să participați la evenimentele incluse în programul „Zilele Sucevei” sau la manifestările religioase organizate în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, vă recomandăm să manifestați calm și înțelegere, să respectați regulile stabilite de organizatori și forțele de ordine pentru desfășurarea în condiții optime a activităților, să acordați o atenție sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare și să evitați implicarea în conflicte de orice natură.”, a transmis Jandarmeria Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite