Primar din Suceava, judeţ codaş la vaccinare: „Avem pretenţii la elevi, dar rog cadrele didactice să se imunizeze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la profesori să se vaccineze împotriva SAR-CoV-2, întrucât se apropie debutul anului şcolar şi, totodată, al IV-lea val al pandemiei de COVID-19.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a susţinut, miercuri, 11 august, o conferinţă de presă, în care a făcut din nou apel la populaţie să se vaccineze, în contextul în care unii specialişti avertizează că se apropie al IV-lea val al pandemiei de COVID-19.

Alesul local a adresat această rugămintea în special cadrelor didactice, pentru că mai sunt doar câteva săptămâni până la debutul anului şcolar.

Ion Lungu a arătat că nu i se pare moral să li se ceară elevilor să se vaccineze, iar cadrele didactice să nu se imunizeze.

”Am văzut că personalul medical este vaccinat în proporţie destul de redusă. 

Fac un apel cu tot respectul pe care-l am faţă de cadrele medicale, să se vaccineze. La fel cadrele didactice, acum, când ne pregătim pentru începerea anului şcolar pe 13 septembrie. 

Mi se pare cumva aşa, mai puţin moral, să avem pretenţii să se vaccineze elevii între 12 şi 16 ani, iar cadrele didactice să nu fie vaccinate. Rugămintea mea către cadrele didactice e să se vaccineze pentru a putea începe anul şcolar faţă în faţă”, a declarat primarul.

Anul trecut, înainte să înceapă cursurile, Primăria Suceava a pus la dispoziţia unităţilor de învăţământ un buget generos pentru ca profesorii să facă testul pentru depistarea noului virus. Foarte multe cadre didactice au refuzat sau au amânat momentul pe motiv că nu au simptome.

Lovit puternic la începutul pandemiei de COVID-19, judeţul Suceava se află în prezent la coada clasamentului de la nivel naţional la numărul persoanelor care au făcut vaccinul anti-SARS-CoV-2. 

Vă recomandăm şi: 

Cel mai important obiectiv turistic din Galaţi, propus pentru o amplă reabilitare. Ce presupune acest lucru

Turnul în stil american de la Dunăre, care se vede din patru zări. A fost ridicat de comunişti, chiar în „oraşul roşu“

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite