Povestea „Asasinului de Anul Nou“. Cum a reuşit să omoare un ţăran analfabet din Buzău patru copii la sfârşitul anilor '80

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grigore Uruc, un ţăran analfabet din Buzău, a terorizat întreaga ţară la sfârşitul anilor '80, după ce a omorât timp de patru ani în noaptea de Anul Nou. Patru copii, cu vârste de 13 şi 14 ani, au căzut victime ale odiosului criminal, care a fost condamnat la moarte şi executat la data de 11 iunie 1988.

La sfârşitul anilor '80, un criminal ce bântuia pe străzile oraşului Buzău a băgat spaima în întreaga ţară şi chiar s-a început să se vorbească despre apariţia unui nou Ion Râmaru. Grigore Uruc a fost un ţăran analfabet care şi-a făcut un „obicei”, din a omorî în noaptea dintre ani, de aceea a primit şi porecla de „Asasinul de Anul Nou”.

Prima victimă a lui Grigore Uruc a fost Cerasela Dimineţ, o copilă de numai 14 ani, ce a fost găsită decedată la data de 2 ianuarie 1985, într-o centrală termică din Buzău. Cadavrul minorei prezenta mai multe lovituri de cuţit, însă medicii legişti au concluzionat că Cerasela a murit încă de la prima lovitură de cuţit primită. Tot medicii legişti au fost cei care au constatat că teribila crimă a fost săvârşită în noaptea de Anul Nou.

O armată de poliţişti a început să audieze zeci de persoane, fiind desfăşurate investigaţii complexe pentru prinderea criminalului, însă autorul părea să fie de negăsit.

Un an mai târziu, un alt copil al străzii, un băiat în vârstă de 13 ani, a fost găsit mort în noaptea de Anul Nou. Cadavrul minorului a fost descoperit în zona Şcolii Generale nr.4 din Buzău. Deşi pe trupul neînsufleţit al minorului erau mai mulţi muşcături de câini, provenite de la câinii vagabonzi, legiştii au putut stabili că băiatul a fost omorât cu aceeaşi armă, iar autorul crimei este acelaşi cu cel ce i-a curmat viaţa Ceraselei Dimineţ. Din acel moment, în Buzău a tot început să umble vorba cum că există un criminal în serie.

În anul 1987, Grigore Uruc recidivează, chiar dacă poliţiştii buzoieni erau în gardă şi se aşteptau ca acesta să omoare din nou. Cosmiun Gruiu, un băiat de 14 ani, care trăia pe străzile Buzăului a fost omorât cu nu mai puţin de 24 de lovituri de cuţit. Era a treia victimă a „Asasinului de Anul Nou”, însă oamenii legii nu reuşeau să dea de urma criminalului. Totuşi, cu ocazie celei de-a treia crime, anchetatorii şi-au dat seama că asasinul vine o dată pe an la Buzău pentru a ucide.

Anul 1988 a fost anul în care „Asasinul de Anul Nou” a fost prins de poliţişti, însă nu înainte ca acesta să mai comită o crimă. Grigore Uruc a ucis o fată de 13 ani, chiar cu puţin timp înainte de a fi arestat de oamenii legii.

Criminalul Grigore Uruc era un ţăran analfabet din comuna buzoiană Ţintaşi. Acesta a fost judecat într-un timp foarte scurt şi condamnat la moarte. El a fost executat la data de 11 iunie 1988, Grigore Uruc fiind penultimul condamnat la moarte din timpul regimului comunist.

Colonelul Traian Tandin a lucrat ca ofiţer criminalist în cadrul Serviciului Judiciar al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta a fost poliţistul de s-a ocupat de cazul „Asasinului de Anul Nou” şi cel care l-a capturat pe Grigore Uruc. În cartea sa, „Cei mai odioşi100 criminali români”, colonelul Tandin l-a inclus pe Uruc printre cei mai cumpliţi asasini din istoria României.

Alte ştiri pe această temă:

Crime în serie la Grădiştea. Tânărul care a ucis trei bătrâne, condamnat la închisoare pe viaţă. Una dintre victime a fost aruncată vie într-o fântână

Spovedania ucigaşului condamnat la moarte în comunism: Chinezul, omul care a terorizat Deva anilor '80, prins după ce şi-a cheltuit prăzile cu lăutarii

Cei mai infami criminali în serie şi obiceiurile lor bolnave: cadavre mâncate, sex cu oameni morţi şi torturi odioase

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite