Crime în serie la Grădiştea. Tânărul care a ucis trei bătrâne, condamnat la închisoare pe viaţă. Una dintre victime a fost aruncată vie într-o fântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai periculoşi infractori din judeţul Călăraşi îşi va petrece restul zilelor în închisoare. Trimis în judecată pe 30 iunie 2015, Artur Ionuţ Strungaru, din comuna Grădiştea, a fost condamnat la detenţie pe viaţă de judecătorii de la Tribunalul Călăraşi, după ce a ucis cu bestialitate două bătrâne.


Hotărârea instanţei de fond a rămas definitivă la Curtea de Apel Bucureşti prin retragerea apelului de către inculpat, a anunţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Strungaru a fost trimis în judecată de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „la data de 30 iunie 2015 pentru două fapte de omor săvârşite, pe fondul consumului de alcool, asupra a două persoane de sex feminin, în vârstă de 82, respectiv 71 de ani, infracţiuni comise în perioada 2008-2009, în localitatea de domiciliu din judeţul Călăraşi. El se află acum în executarea unei pedepse de 20 de ani tot pentru  crimă.

A avut discernământ

Dosarul a fost instrumentat de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După ce au finalizat ancheta, în timpul căreia s-a stabilit că ucigaşul a avut discernământ în momentul comiterii faptelor, aceştia au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ-Artur Stungaru pentru faptele săvârşite în 2008. El el a fost judecat pentru omor calificat, viol,  violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie calificată, tâlhărie calificată, distrugere.

În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului General spun că prima faptă s-a petrecut pe 8 septembrie 2008. Atunci Strungaru, băut bine, după ce fusese la bâlciul organizat anual toamna la Călăraşi s-a întors acasă unde a continuat să consume băuturi alcoolice.

A forţat uşile

„În timpul nopţii a luat decizia să intre în locuinţa victimei P.N., în vârstă de 82 de ani, consăteană de-a sa, cunoscând faptul că aceasta locuieşte singură. Astfel, a intrat în curte prin escaladarea gardului de la stradă şi apoi a pătruns în casă, forţând una din uşile de acces cu umărul şi piciorul şi trăgând, totodată, de clanţă.
Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea.
S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în faţă şi a somat-o să-i spună unde ţine banii. Neprimind un răspuns satisfăcător, inculpatul a continuat să lovească victima în zona feţei şi a coastelor. Pentru a-i atenua ţipetele, acesta i-a pus perna peste faţă, iar la un moment dat i-a aplicat un căluş improvizat, scop în care a folosit furoul acesteia”, notează procurorii.

Planul diobolic a fost dus până la capăt. Bărbatul a dezbrăcat-o pe bătrână şi a violat-o, iar apoi a continuat s-o lovească până când a murit. Cadavrul femeii l-a ascuns sub pat, apoi a mers la o fântână din sat s-a spălat de sânge, după care s-a culcat. Ca să şteargă toate urmele, a doua zi, spun anchetatorii, a ars hainele purtate la comiterea faptei, în curtea casei.

„Potrivit Raportului de expertiză medico-legală întocmit în cauză, moartea numitei P.N. a fost violentă, ea s-a datorat asfixiei mecanice cu aspirat sanguin, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de piramidă nazală”, se spune în rechizitoriu.

Nu a găsit bani, a omorât-o

La mai puţin de un an, notează procurorii, în seara de 8 mai 2009, Strungaru Ionuţ, aflat pe terasa unui bar ca să vadă un meci de fotbal, a avut din nou porniri ucigaşe. A băut bine şi a plecat spre locuinţa victimei M.N., în vârstă de 71 de ani, despre care ştia că locuieşte singură. A intrat în casă peste bătrână şi a început să caute bani. Femeia s-a trezit, a început să ţipe, însă a redus-o imediat la tăcere, lovind-o în cap cu o săpăligă.

Deşi în casă nu a găsit bani, victima i-a spus în mod repetat că nu are, inculpatul a continuat să o lovească în cap cu săpăliga şi cu un ciocan găsit în cameră. Când şi-a dat seama că este moartă, criminalul a adunat covoarele din cameră, le-a pus peste victimă şi le-a dat foc. Înainte de a pleca, i-a luat telefonul şi a deschis o butelie de aragaz, în ideea producerii unei explozii.

„Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că moartea numitei M.N. s-a datorat şocului combustional, consecinţa unor arsuri prin flacără urmate de carbonizare cvasitotală a victimei; leziunile traumatice care au dus la deces s-au produs prin flacără şi nu sunt specifice unei explozii”, spun procurorii.
 

În 2010 a primit 20 de ani de puşcărie

În 2010, Tribunalul Călăraşi l-a condamnat pe Strungaru, la 20 de ani închisoare tot pentru omor calificat, viol şi violare de domiciliu.
Anchetatorii spun că în seara de 28 martie 2009, pe cand avea 21 de ani, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, acesta a pătruns în locuinţa unui bătrâne din Grădiştea, în vârstă de 81 de ani.  A forţat uşa de la casă şi a surprins-o pe victimă în timp ce dormea. După ce a bătut-o bine, a întreţinut raporturi sexual. Ca să şteargă urmele faptei sale, inculpatul a transportat victima, aflată în viaţă, din locuinţă în curte, unde a aruncat-o în fântână.
 

Vă recomandăm şi:

Crime în serie care au zguduit România. Un pedofil a violat şi omorât patru băieţi: „Am vrut să mă răzbun pentru abuzurile din copilăria mea

Măcelarul din Galaţi care şi-a tranşat prietenul cu securea, apoi l-a împrăştiat în tot oraşul - istoria unei crime care a îngrozit România

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite