Lista infractorilor din Suceava care s-au sinucis în puşcărie: ucigaşul poliţistului, doi violatori şi un pedofil de la Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr care şi-a violat şi omorât verişoara minoră sau un individ care şi-a abuzat sexual propria mama au ales să se sinucidă în spatele gratiilor, în ultimii ani. Un angajat al DGASPC Suceava preferat şi el să-şi încheie socotelile cu viaţa după ce s-a descoperit că a hărţuit sexual un minor în vârstă de 12 ani. Criminalul poliţistului din Gara Burdujeni este ultimul pe această listă, a sucevenilor care s-au sinucis în puşcărie.

În urmă cu 10 zile, Ioan Beşa, criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, în care se afla în arest preventiv. El a fost descoperit de către gardienii închisorii la data de 26 septembrie, în jurul orei 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat cadrele medicale ale unităţii, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.

Beşa se afla singur în celulă şi se pare că s-ar fi sinucis cu un ştreang improvizat cu care şi-a legat picioarele, iar apoi l-a înfăşurat în jurul gâtului, asfixiindu-se. Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a murit Ioan Beşa.

Cu câteva zile înainte, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Ioan Beşa, de 23 de ani, din comuna Valea Moldovei, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat.

Anchetatorii au stabilit că victima, Sorin Vezeteu, lucra în cadrul MAI, având funcţia de agent şef adjunct de poliţie în cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava. În seara zilei de 20 iulie 2017, conform graficului întocmit de şeful său ierarhic, poliţistul Sorin Vezeteu se afla în timpul serviciului.

În jurul orei 20.30, în timp ce patrula singur pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava, acesta a fost lovit cu un cuţit în zona cervicală pe neaşteptate şi fără vreun motiv de către inculpatul Ioan Beşa. Fiind luat prin surprindere, poliţistul a ales să o ia la fugă, pe peronul gării, în speranţa că va scăpa de agresor şi că va primi sprijin din partea colegilor săi.

Agresorul a pornit în urmărirea victimei, iar în momentul în care l-a ajuns pe poliţist, l-a lovit din nou de mai multe cu cuţitul pe suprafaţa corpului . În urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la pământ, încercând însă fără succes să pulverizeze în aer şi nu în direcţia inculpatului sprayul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Inculpatul Ioan Beşa s-a aşezat peste corpul poliţistului şi i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuţit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco – abdominală. În cele din urmă inculpatul a fost îmbrâncit şi apoi ridicat efectiv de pe poliţist de către mai mulţi cetăţeni ce se aflau în apropiere, pe peronul gării. La faţa locului a sosit o ambulanţă, personalul medical constatând decesul poliţistului. Inculpatul a fost imobilizat şi încătuşat de colegii victimei, fiind apoi introdus în sediul poliţiei Trabsoirturi Feroviare aflat în incinta Gării Burdujeni.

Procurorii au stabilit că asupra victimei au fost exercitate cu sălbăticie un număr foarte mare (40) de lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului, lovituri ce denotă ferocitatea acţiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de suferinţe fizice prelungite şi de maximă intensitate. Aceştia au avut în vedere şi faptul că la un moment dat  deşi victima s-a prăbuşit la sol, inculpatul, fără milă şi-a continuat activitatea aplicându-i o ploaie de lovituri de cuţit în zona corpului.

Un individ de 19 ani şi-a violat şi ucis verişoara de 14 ani, după care a îngropat-o în pădure

La sfârşitul lunii mai a anului 2013, locuitorii din comuna suceveană Arbore au fost îngroziţi de o crimă teribilă. O copilă în vârstă de 14 ani a fost ucisă cu sălbăticie chiar de către vărul ei, cumplitul omor provocând multă emoţie şi totodată multă revoltă în comunitatea din satul Clit, comuna Arbore.

Alexandra Berajanschi a fost dată dispărută de familie la data de 17 mai 2013. O minoră inteligentă şi frumoasă a dispărut în timp ce se întorcea de la şcoală spre casă. Nimeni nu şi-a închipuit vreodată că Alexandra a făcut ultimul drum în acea şi că fata de 14 ani a fost violată şi apoi ucisă chiar de vărul ei drept, Dănuţ Vasile Berejanschi, în vârstă de 19 ani.

Berejanschi

Dănuţ Vasile Berejanschi şi-a violat şi mai apoi omorât o verişoară în vârstă de 14 ani. FOTO Dănuţ Zuzeac

Acesta a recunoscut de altfel în faţa anchetatorilor că s-a temut de vorbele verişoarei sale, care l-a ameninţat că îl va reclama la poliţie după ce a violat-o. Speriat de ameninţările copilei, Dănuţ Berejanschi a luat decizia de a o omorî, tăindu-i gâtul cu un cuţit pe care îl avea în buzunar.

Conform medicilor legişti, rana produsă la gâtul fetei a avut 14 centimetri lungime, aceasta fiind incompatibilă cu supravieţuirea. Dănuţ Berejanschi a încercat să ascundă cadavrul verişoarei sale, căreia i-a legat mâinile la spate, sub nişte crengi într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Solca, la mică distanţă de locul în care s-a petrecut grozăvia.

După ce a violat-o şi omorât-o pe Alexandra Berejanschi, individul s-a dus acasă la păriniţii copilei, unde s-a comportat ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Părinţii minorei chiar l-au pus la masă pe tânăr şi au discutat despre unde ar fi putut să dispară adolescenta de 14 ani. Fără să bănuiască ceva, părinţii Alexandrei l-au încurajat pe Dănuţ Berejanschi să plece în Germania, unde spunea el că va avea un loc de muncă.

În scurt timp însă crima a ieşit la iveală, iar Dănuţ Berejanschi nu a mai ajuns în Germania, deoarece erau tot mai multe indicii ce îl vizau pe el ca principal suspect. Sub presiunea poliţiştilor şi a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, individul şi-a recunoscut fapta indicând şi locul în care a ascuns trupul neînsufleţit al minorei de 14 ani.

Acesta a fost prins de anchetatori deoarece a furat telefonul mobil al victimei, telefon ce a fost găsit în posesia sa. Dănuţ Berejanschi a fost arestat preventiv de judecătorii suceveni pentru comiterea infracţiunilor de viol şi omor calificat.

La data de 14 ianuarie 2014, magistraţii de la Curtea de Apel Suceava l-au condamnat pe Dănuţ Berejanschi la de 21 de ani de închisoare pentru omor calificat, viol şi furt calificat.

Individul a rezistat doar câteva luni în Penitenciarul Bacău. La data de 7 martie 2014, Dănuţ Berejanschi a fost găsit spânzurat în grupul sanitar din camera în care era încarcerat. Acesta a profitat de faptul că ceilalţi deţinuţi erau la plimbare în incinta unităţii de detenţie, astfel că a intrat în baie, unde s-a spânzurat de o ţeavă. Berejanschi a ameninţat de mai multe ori că are de gând să se sinucidă, însă în cele din urmă chiar a recurs la acest gest teribil. El i-a lăsat un bilet unui coleg de cameră în care scria „Sun-o pe mama”, urmat de numărul de telefon al femeii.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, inspectorul principal Adrian Novac, a declarat că la data de 7 martie 2014, în jurul orei 15.00, tânărul condamnat a fost găsit spânzurat în baia camerei sale de către agentul supraveghetor al secţiei. Medicii penitenciarului au intervenit pentru a-i acordat acestuia primul ajutor medical, fiind chemată şi o ambulanţă prin 112. Un echipaj SMURD a ajuns la penitenciar, medicii declarând decesul la ora 16.20.

Arestat, după ce s-a îmbătat şi şi-a violat propria mamă

La sfârşitul lunii octombrie 2016, un individ din comuna suceveană Dărmăneşti a ajuns în arestul poliţiei după ce a violat-o chiar pe mama sa. Nefericitul incident s-a petrecut în urmă cu mai multe zile, însă femeia nu şi-a reclamat fiul decât la câteva zile după comiterea violului, de ruşine şi din cauza şocului în care se afla.

Poliţiştii din Dărmăneşti au primit până la urmă o reclamaţie din partea Milicăi C., de 56 de ani, din comuna Dărmăneşti, despre faptul că fiul ei a întreţinut relaţii sexuale cu ea, fără consimţământul ei.

Din verificările făcute de oamenii legii a reieşit că, în seara zilei de 25 octombrie 2016, în jurul orei 22.30, fiul femeii, Gheorghe Jitariu, de 33 de ani, din Dărmăneşti, s-a întors acasă în stare de ebrietate. Acesta a ameninţat-o pe mama sa, după care a dezbrăcat-o şi a întreţinut relaţii sexuale normale cu ea, fără să o lovească sau să-i rupă hainele pe care le purta.

Milica Cuşmir nu a reclamat imediat cele întâmplate, în primă fază din cauza stării de şoc, iar ulterior de ruşine. În urma probelor administrate de poliţişti, pe numele lui Gheorghe Jitariu a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, magistraţii suceveni dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Violatorul a fost condamnat la şapte ani de închisoare în primă instanţă. El nu a mai aşteptat o decizie definitivă în ceea ce îl priveşte, astfel că în dimineaţa zilei de 16 februarie 2017, el s-a sinucis cu şnurul de la pantaloni în Penitenciarul Botoşani.

Pedofilul de la Protecţia Copilului Suceava s-a spânzurat

Un caz mai diferit este cel al pedofilului de la Protecţia Copilului Suceava, care s-a spânzurat, imediat după ce a fost eliberat din arestul poliţiei. În dimineaţa zilei de 22 mai 2016, supraveghetorul de la Protecţia Copilului Suceava, cercetat pentru pornografie infantilă, şi-a pus capăt zilelor. Marius Costel Dumitriu, de 37 de ani, a fost găsit spânzurat în camera de cămin în care locuia, de către colegul său de cameră de la internatul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, unde trăiesc mai mulţi nefamilişti.

Dumitriu a făcut o gaură cu bormaşina în tavanul camerei, a montat un diblu, iar apoi şi-a făcut ştreangul cu sârmă galvanizată. Colegiul său de cameră a fost plecat din localitate câteva zile, având liber de la serviciu, timp în care angajatul de la Protecţia Copiulului s-a sinucis.

MArius Dumitriu. FOTO Danut Zuzeac

Marius Dumitriu, angajatul de la Protecţia Copilului Suceava ce a hărţuit sexual cu băiat de 12 ani. FOTO Dănuţ Zuzeac

Cei din internat susţin că l-au văzut ultima oară pe Marius Costel Dumitriu în ziua în care a fost eliberat din Arestul IPJ Suceava, atunci când a ieşit de la duşuri. Este posibil că acesta să se fi sinucis în urmă cu câteva zile. Bărbatul a lăsat un bilet de adio, prin care îşi cerea iertarea pentru faptele sale şi gestul său extrem de a se sinucide.

La faţa locului a ajuns o ambulanţă, însă medicii nu au mai putut decât să constate decesul lui Marius Costel Dumitriu. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, însă din primele verificări făcute nu există suspiciuni de comiterea unei fapte penale, fiind vorba despre un suicid.

La data de 18 mai 2016, Curtea de Apel Suceava a admis contestaţia formulată de inculpatul Marius Costel Dumitriu şi a înlocuit măsura arestării preventive luate de Tribunalul Suceava faţă de acesta cu cea a controlului judiciar. Astfel, individul cercetat pentru „pornografie infantilă”, „corupere sexuală a minorilor” şi „racolarea minorilor în scopuri sexuale” a scăpat de arestul poliţiei după mai puţin de o săptămână de la încarcerare.

Marius Costel Dumitriu nu avea dreptul de a părăsi limita judeţului Suceava. După ce a aflat că bărbatul a fost eliberat, conducerea DGASPC Suceava a hotărât să-i suspende contractul de muncă pe durata anchetei penale.

La începutul acestei săptămâni, copiii din cadrul Centrului de Plasament „Speranţa” din municipiul Suceava au intrat într-un program de consiliere, după ce un minor care locuieşte alături de ei a fost contactat frecvent de un supraveghetor al centrului pentru a-i trimite fotografii deocheate.

Marius Costel Dumitriu a hărţuit, timp de aproape un an de zile, un băiat de 12 ani din Centrul „Speranţa”, insistând să-i trimită fotografii cu el dezbrăcat şi cerându-i să se întâlnească cu scopul de a întreţine acte sexuale şi de a-l fotografia sau filma în acest timp. Copilul s-a plâns unui asistent social, care a raportat întreaga poveste conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

Această poveste a ajuns până la urechile procurorilor DIICOT, care l-au luat pe sus pe supraveghetor şi băgat în arestul poliţiei sucevene, individul fiind acuzat de pornografie infantilă, corupere sexuală a minorilor şi racolarea minorilor în scopuri sexuale.

În urma discuţiilor purtate cu şeful Centrului de Plasament „Speranţa” şi cu asistentul social, copilul a povestit că Marius Costel Dumitriu îi cerea să îşi facă fotografii indecente şi să i le trimită. Imediat a fost anunţată conducerea DGASPC, care ca primă măsură a înştiinţat Parchetul şi s-a stabilit o strategie comună, iar supraveghetorul a intrat în urmărirea specializată a DIICOT.

Procurorii au făcut o percheziţie la locuinţa lui Marius Costel Dumitriu, fiind ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare, ocazie cu care au fost depistate datele de identificare şi parola contului de Facebook ale acestuia.

Anchetatorii au accesat legal contul individului de pe reţeaua de socializare, ocazie cu care au fost găsite date privind achiziţionarea şi stocarea de materiale pornografice cu minori, precum şi discuţii pe care le-a avut cu respectivii minori pe astfel de teme.

Procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au documentat, începând cu data de 22 aprilie 2016, activitatea infracţională a inculpatului Marius Costel Dumitriu, care este suspectat că, începând din vara anului 2015 şi până în cursul lunii aprilie 2016, fiind angajat pe un post de supraveghetor în cadrul DGASPC Suceava, i-a solicitat, în repetate rânduri, unui minor în vârstă de 12 ani, instituţionalizat în cadrul acestei unităţi, atât direct, cât şi prin intermediul telefonului mobil, precum şi al contului de Facebook, să-i trimită fotografii sau filmuleţe cu el dezbrăcat şi în care să i se observe organele sexuale în timp ce se masturba.

Alte ştiri pe această temă:

Bărbatul care a măcelărit un poliţist pe peronul gării din Suceava s-a sinucis. El a fost găsit fără suflare în celula din Penitenciarul Botoşani

Crima din Suceava care a îngrozit toată România: un individ de 19 ani şi-a violat şi ucis verişoara de 14 ani, după care a îngropat-o în pădure

Un sucevean a fost arestat după ce ameţit bine de aburii alcoolului şi-a violat mama

Pedofilul de la Protecţia Copilului Suceava s-a spânzurat. Acesta şi-a pus capăt zilelor imediat după ce a fost eliberat din arest

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite