Crima din Suceava care a îngrozit toată România: un individ de 19 ani şi-a violat şi ucis verişoara de 14 ani, după care a îngropat-o în pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Vasile Berejanschi şi-a violat şi mai apoi omorât o verişoară în vârstă de 14 ani. FOTO Dănuţ Zuzeac
Dănuţ Vasile Berejanschi şi-a violat şi mai apoi omorât o verişoară în vârstă de 14 ani. FOTO Dănuţ Zuzeac

Dănuţ Vasile Berejanschi, de 21 de ani, din satul Clit, comuna Arbore, s-a spânzurat într-o baie din Penitenciarul Bacău, în primăvara anului 2014. El a fost condamnat definitiv în luna ianuarie 2014 la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat, viol şi furt calificat, după ce în luna mai 2013 şi-a violat şi omorât verişoara în vârstă de 14 ani în pădurea din localitate.

La sfârşitul lunii mai a anului 2013, locuitorii din comuna suceveană Arbore au fost îngroziţi de o crimă teribilă. O copilă în vârstă de 14 ani a fost ucisă cu sălbăticie chiar de către vărul ei, cumplitul omor provocând multă emoţie şi totodată multă revoltă în comunitatea din satul Clit, comuna Arbore.

Alexandra Berajanschi a fost dată dispărută de familie la data de 17 mai 2013. O minoră inteligentă şi frumoasă a dispărut în timp ce se întorcea de la şcoală spre casă. Nimeni nu şi-a închipuit vreodată că Alexandra a făcut ultimul drum în acea şi că fata de 14 ani a fost violată şi apoi ucisă chiar de vărul ei drept, Dănuţ Vasile Berejanschi, în vârstă de 19 ani.

Acesta a recunoscut de altfel în faţa anchetatorilor că s-a temut de vorbele verişoarei sale, care l-a ameninţat că îl va reclama la poliţie după ce a violat-o. Speriat de ameninţările copilei, Dănuţ Berejanschi a luat decizia de a o omorî, tăindu-i gâtul cu un cuţit pe care îl avea în buzunar.

Conform medicilor legişti, rana produsă la gâtul fetei a avut 14 centimetri lungime, aceasta fiind incompatibilă cu supravieţuirea. Dănuţ Berejanschi a încercat să ascundă cadavrul verişoarei sale, căreia i-a legat mâinile la spate, sub nişte crengi într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Solca, la mică distanţă de locul în care s-a petrecut grozăvia.

După ce a violat-o şi omorât-o pe Alexandra Berejanschi, individul s-a dus acasă la păriniţii copilei, unde s-a comportat ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Părinţii minorei chiar l-au pus la masă pe tânăr şi au discutat despre unde ar fi putut să dispară adolescenta de 14 ani. Fără să bănuiască ceva, părinţii Alexandrei l-au încurajat pe Dănuţ Berejanschi să plece în Germania, unde spunea el că va avea un loc de muncă.

În scurt timp însă crima a ieşit la iveală, iar Dănuţ Berejanschi nu a mai ajuns în Germania, deoarece erau tot mai multe indicii ce îl vizau pe el ca principal suspect. Sub presiunea poliţiştilor şi a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, individul şi-a recunoscut fapta indicând şi locul în care a ascuns trupul neînsufleţit al minorei de 14 ani.

Acesta a fost prins de anchetatori deoarece a furat telefonul mobil al victimei, telefon ce a fost găsit în posesia sa. Dănuţ Berejanschi a fost arestat preventiv de judecătorii suceveni pentru comiterea infracţiunilor de viol şi omor calificat.

La data de 14 ianuarie 2014, magistraţii de la Curtea de Apel Suceava l-au condamnat pe Dănuţ Berejanschi la de 21 de ani de închisoare pentru omor calificat, viol şi furt calificat.

Individul a rezistat doar câteva luni în Penitenciarul Bacău. La data de 7 martie 2014, Dănuţ Berejanschi a fost găsit spânzurat în grupul sanitar din camera în care era încarcerat. Acesta a profitat de faptul că ceilalţi deţinuţi erau la plimbare în incinta unităţii de detenţie, astfel că a intrat în baie, unde s-a spânzurat de o ţeavă. Berejanschi a ameninţat de mai multe ori că are de gând să se sinucidă, însă în cele din urmă chiar a recurs la acest gest teribil. El i-a lăsat un bilet unui coleg de cameră în care scria „Sun-o pe mama”, urmat de numărul de telefon al femeii.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, inspectorul principal Adrian Novac, a declarat că la data de 7 martie 2014, în jurul orei 15.00, tânărul condamnat a fost găsit spânzurat în baia camerei sale de către agentul supraveghetor al secţiei. Medicii penitenciarului au intervenit pentru a-i acordat acestuia primul ajutor medical, fiind chemată şi o ambulanţă prin 112. Un echipaj SMURD a ajuns la penitenciar, medicii declarând decesul la ora 16.20.

Alte ştiri pe această temă:

Scene de coşmar într-un apartament din Urziceni. O fetiţă de 12 ani a văzut cum tatăl său i-a înjunghiat mama cu un cuţit

Crimă într-o garsonieră din Timişoara. Bărbat ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Principalul suspect: concubina găsită în stare de ebrietate

Crimă, urmată de tentativă de suicid, la Osica de Sus. Un bărbat de 69 de ani şi-a omorât concubina

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite